search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Νέα τάση στην παιδική μόδα: Unisex ρούχα για κοριτσάκια και αγοράκια, μετά από διαμαρτυρίες

02.09.2017 12:24
Νέα τάση στην παιδική μόδα: Unisex ρούχα για κοριτσάκια και αγοράκια, μετά από διαμαρτυρίες - Media

 

Η μία μετά την άλλη παγκόσμιες αλυσίδες παιδικών ρούχων αλλάζουν προσανατολισμό και καταργούν τα ρούχα για αγοράκια και ρούχα για κοριτσάκια, αντικαθιστώντας τα με ρούχα ουδέτερου φύλου.

Η βρετανική αλυσίδα John Lewis ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα η παιδική της γραμμή θα είναι unisex και θα απευθύνεται εξίσου στα κορίτσια και τα αγόρια, βάζοντας τέλος στην… ενδυματολογική δικτατορία του κοριτσίστικου ροζ και του αγορίστικου μπλε.

Η επικεφαλής της παιδικής μόδας του John Lewis, που απευθύνεται από νεογέννητα ως 14χρονα παιδιά δήλωσε για την αλλαγή πολιτικής της εταιρίας: «Δεν θέλουμε να ενισχύουμε τα στερεότυπα των φύλων στις συλλογές του John Lewis, θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και ποικιλία στους πελάτες μας, έτσι ώστε ο γονέας ή το παιδί να μπορούν να επιλέξουν τι θέλουν να φορέσουν».

Η αλλαγή που ξεκίνησε από το 2016, είναι εμφανής και στα σχέδια, αφού πλέον υπάρχουν φορεματάκια στολισμένα με δεινόσαυρους ή στρατιωτάκια.

Επιπλέον, στα καταστήματα τους και στο online κατάστημα του John Lewis, τα ρούχα δεν είναι πλέον χωρισμένα σε ρούχα για αγόρια ή ρούχα για κορίτσια, αλλά είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Πριν λίγο καιρό, ένας πατέρας διαμαρτυρήθηκε στην εταιρία καθώς ένα κουτί που αγόρασε για να τοποθετεί το σχολικό γεύμα της κόρης ανέγραφε ότι προορίζεται για αγόρια καθώς είχε ζωγραφισμένους αστροναύτες και διαστημόπολοια.

Παράλληλα όμως υπήρξαν γονείς που ενοχλήθηκαν και σχολίασαν στο twitter πως η εταιρία δεν είχε καμία δουλειά να πάρει θέση πολιτικής ορθότητας στα παιδικά ρούχα.

Την ίδια ώρα, η εταιρία υποδηματοποιίας Clarks ήρθε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις, όταν κάποιοι γονείς ενοχλήθηκαν όταν εντόπισαν στο σάιτ της ζευγάρι παιδικών κοριτσίστικων παπουτσιών με καρδούλες και την ονομασία Dollly Baby και αγορίστικα παπουτσάκια με σχέδιο μπάλας ποδοσφαίρου και την ονομασία Leader.

Η Clarks αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να αποσύρει τα κοριτσίστικα παπούτσια από το online κατάστημά της, μετά τις δεκάδες καταγγελίες ότι προωθεί τον σεξισμό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53