10/07/2020 02:15:20

Η Ryanair καταθέτει πρόταση εξαγοράς της Alitalia

Η Ryanair καταθέτει πρόταση εξαγοράς της Alitalia - Media

 

Τα φτερά της εκτός Ευρώπης θέλει να ανοίξει η Ryanair και για το σκοπό αυτό σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη της Alitalia.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες προσφορά για 90 αεροσκάφη του ιταλικού αερομεταφορέα, που αυτή την περίοδο αναζητά επενδυτή.

Πρόθεση της ιρλανδικής εταιρείας είναι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μάικλ Ο’ Λίρι, να κρατήσει όλο τον στόλο των αεροσκαφών της Alitalia, τους πιλότους της και το υπόλοιπο προσωπικό της, τεχνικό ή άλλο. Σκοπεύει, παράλληλα, να διατηρήσει την επωνυμία της και το σήμα της.

«Τα αεροσκάφη είναι νοικιασμένα και, επομένως, θέλουμε να διατηρήσουμε τις σχετικές συμφωνίες, αλλά θα επιθυμούσαμε κάποιου είδους αναδιάρθρωση, την οποία μπορεί να αναλάβει ο εκκαθαριστής της εταιρείας», δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Ο’ Λίρι, ο οποίος τόνισε ότι παρά τα οικονομικά της προβλήματα, η Alitalia παραμένει μια πολύ καλή εταιρεία της Ιταλίας.

Ο διευθύνων σύμβούλος της Ryanair ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να καταθέσει προσφορά για το σύνολο της Alitalia, γιατί θα απορρίπτονταν από τις αρχές ανταγωνισμού.

Εάν η προσφορά για τα 90 αεροσκάφη γίνει δεκτή, η Ryanair θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, με αλλαγές ωστόσο στα συμβόλαια εργασίας.

Ο κ. Ο’ Λίρι διευκρίνισε πως τυχόν περικοπές θα περιοριστούν στο επίπεδο των στελεχών διοίκησης που αριθμεί 2.000 άτομα και, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπερβολικός αριθμός για έναν αερομεταφορέα με πελατεία 23 εκατ. επιβάτες τον χρόνο. Οπως υπογράμμισε, είναι ενδεικτικό ότι η Ryanair, με την οποία ταξίδεψαν πέρυσι 117 εκατ. επιβάτες, δεν έχει παρά μόλις 120 υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη.

Ο ιταλικός αερομεταφορέας έχει 12.500 υπαλλήλους. Έως την άνοιξη που υπέβαλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της,  κατέγραφε ζημίες ύψους 500.000 δολαρίων την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.