17/09/2019 16:39:37

Κυπριακό: Έντονη αντίδραση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ στις δηλώσεις Μαλά

Κυπριακό: Έντονη αντίδραση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ στις δηλώσεις Μαλά    - Media

 

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ στις δηλώσεις του Σταύρου Μαλά, κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι ο κ. Μαλάς προέβη σε παντελώς ατεκμηρίωτη κριτική.

«Φαίνεται πως διέλαθαν της προσοχής του κ. Μαλά τα επιτεύγματα της κυπριακής κοινωνίας τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια,» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Με τις θυσίες του απλού κόσμου και το ολοκληρωμένο πλάνο της Κυβέρνησης έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε τα εφιαλτικά δεδομένα που κληροδότησε στην Κύπρο η διακυβέρνηση Χριστόφια, της οποίας ο κ. Μαλάς ήταν στέλεχος», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου.

Πρόσθεσε ότι σήμερα έχει δημιουργηθεί προοπτική, αφού η κυπριακή οικονομία προχωρεί σταθερά προς την ανάπτυξη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρεται, επίσης, στην εφαρμογή φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος σε όλους τους τομείς, ενώ επισημαίνει ότι μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες, η Κυβέρνηση πέτυχε την αναβάθμιση της διεθνούς υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, αναπόφευκτα επηρέασε και τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

«Πετύχαμε να αναδείξουμε τη σημασία του Κεφαλαίου της Ασφάλειας, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων, των όποιων παρεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και μέσα από την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απάντηση στις κατηγορίες του κ. Μαλά για αναξιοπιστία του προέδρου Αναστασιάδη και στις αναφορές του στο Κυπριακό έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Μιλά για αξιοπιστία ο υπουργός της Κυβέρνησης Χριστόφια, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την έσυρε σε μνημόνια,» ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο δείγμα αξιοπιστίας στην κυπριακή πολιτική ιστορία είναι αυτό της προεδρίας Αναστασιάδη που παρέλαβε μια χώρα σε χρεοστάσιο, η οποία διασυρόταν ανά το παγκόσμιο και θυσίαζε του πολίτες της, και την αποκατέστησε και την έστησε στα πόδια της ξανά.

Επίσης ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το "πλαίσιο Γκουτέρες" είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και των ενεργειών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.