search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:30
MENU CLOSE

Καμπότζη: Συνελήφθη ο -κατηγορούμενος για προδοσία- ηγέτης της αντιπολίτευσης

02.09.2017 19:47
Δέκα νεκροί στα ερείπια μετά από κατάρρευση κτιρίου στην Καμπότζη - Media

Ο ηγέτης της καμποτζιανής αντιπολίτευσης Κεμ Σόχα συνελήφθη νωρίς το πρωί σήμερα Κυριακή (τοπική ώρα) στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ και η κυβέρνηση του βετεράνου πρωθυπουργού Χουν Σεν ανακοίνωσε πως κατηγορείται για προδοσία.

Η κυβέρνηση ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως διαθέτει ένα βίντεο και άλλα στοιχεία που δείχνουν «μυστικά σχέδια συνωμοσίας ανάμεσα στον Κεμ Σόχα, άλλους και ξένους για να πληγεί το Βασίλειο της Καμπότζης».

«Η ανωτέρω πράξη αυτής της μυστικής συνωμοσίας είναι προδοσία», προστίθεται στη δήλωση.

Η ένταση έχει αυξηθεί στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας καθώς την ερχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, στις οποιες το κόμμα της αντιπολίτευσης αναμένεται ότι θα αμφισβητήσει την εξουσία του Χουν Σεν, που διαρκεί περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Η κόρη του Κεμ Σόχα, η Μονοβίτια Κεμ, η οποία είναι επίσης αξιωματούχος του κόμματός του, του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (CNRP), έγραψε στο Twitter πως ο Κεμ Σόχα και οι σωματοφύλακές του τέθηκαν υπό κράτηση από 100 έως 200 αστυνομικούς οι οποίοι δεν διέθεταν ένταλμα σύλληψης.

«Δεν ξέρουμε που τον πηγαίνουν», έγραψε η Μονοβίτια Κεμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28