search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:08
MENU CLOSE

Σουλτς: «Ποντάρει» στο 46% των αναποφάσιστων – «Μπορώ να κερδίσω»

03.09.2017 07:18
Καγκελάριος... Τζαμάικας η Μέρκελ - Media

 

«Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές», είπε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε λάθη για τη διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015. «Το λάθος της κ. Μέρκελ ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ότι τους ενημέρωσε εκ των υστέρων (σσ. για το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων σε πρόσφυγες). Έτσι, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία λένε σήμερα πως τότε κανείς δεν μας ρώτησε, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά γερμανικό».

Σε ερώτημα πώς θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Μάρτιν Σουλτς είπε στην Bild: «Θα έλεγα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη, είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

 

Bild: CDU 38%, SPD 24%, τρίτο κόμμα η Αριστερά (Die Linke) με 9%  

Ανακάμπτει ελαφρά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) το ποσοστό του οποίου ανέρχεται πλέον σε 24% (+1% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση) και παραμένει στάσιμο το Χριστιανoδημοκρατικό (CDU) με ποσοστό 38%, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Enmid, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Tρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το Φιλελεύθερο (FDP), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 8%.

Εάν ο/η καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από το λαό, τότε την κ. Μέρκελ θα ψήφιζε το 50%, ενώ τον κ. Σούλτς το 25%. Η διαφορά παραμένει μεγάλη στην υποθετική αυτή περίπτωση, εντούτοις η νυν καγκελάριος χάνει 1% (από 51%), ενώ ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος αυξάνει το ποσοστό του κατά 3% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 22%).

Eν όψει της σημερινής τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων καγκελαρίων, πάντως, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 86% ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και μόνο το 14% απάντησε αρνητικά.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06