search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33
MENU CLOSE

Πρ. Παυλόπουλος: «Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας»

03.09.2017 10:17
Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν μπορείτε να αυθαιρετείτε και να αμφισβητείτε το Δίκαιο της Θάλασσας - Media

 

Εκδήλωση μνήμης και επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο εθελοντή, ανθυποσμηναγό Βασίλη Φιλίππου, τελέστηκε σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου. Ο εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στις 25 Αυγούστου του 2007, στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τότε στο Πάνειο Όρος, ανάμεσα στα Καλύβια Θορικού και την Κερατέα. Τιμές αποδόθηκαν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύτιμη συμβολή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην ομιλία του κατά την επιμνημόσυνη τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το Πυροσβεστικό Σώμα «τόσο για όλους εκείνους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όσο και για κάθε στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνει καθημερινά ηρωικό, κυριολεκτικώς, αγώνα τιμώντας με εμβληματικό τρόπο την αποστολή του».

Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «και μόνον ο αγώνας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος κατά το φετινό καλοκαίρι και η σύγκριση των επιδόσεών τους με τους συναδέλφους τους άλλων χωρών, κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, αρκεί για να καταδείξει ότι πρέπει να έχουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας».

«Από τούτο τον ιερό τόπο», τόνισε, «και στην μνήμη του Εθελοντή Πυροσβέστη Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Φιλίππου εκφράζω, εκ μέρους της Πολιτείας, προς το Πυροσβεστικό Σώμα αυτό τον σεβασμό και αυτή την ευγνωμοσύνη, έχοντας την πεποίθηση ότι διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων μας».

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33