search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38
MENU CLOSE

Καταγγελία στην Αστυνομία για τις καμήλες στο πάρτι χλιδής του Nammos

03.09.2017 21:06
Καταγγελία στην Αστυνομία για τις καμήλες στο πάρτι χλιδής του Nammos - Media

 

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με θέμα την παραβίαση του νόμου 4039/2012 στην Μύκονο. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.  

Αφορμή στάθηκαν οι εικόνες με τις καμήλες στην παραλία της Ψαρούς για το πάρτι του Νammos.

«Η Ομοσπονδία μας γίνεται δέκτης καταγγελιών για την γελοιότητα με τις καμήλες σε συναυλία γνωστού τραγουδιστή, που έγινε πρόσφατα στη Μύκονο κατά παράβαση των νόμων και κάθε ηθικού ορίου. Σας στέλνουμε ενδεικτικά δύο από αυτές, που έχουν ήδη σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ, και είμαστε βέβαιοι, ότι θα επιληφθείτε άμεσα και κατά παντός υπεύθυνου. Σε μια χώρα που ο λαός της δοκιμάζεται επί 7 συνεχή έτη τέτοιες προκλητικές ενέργειες πρέπει να στηλιτεύονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι υπαίτιοι. Δυστυχώς η κρίση που διανύει η χώρα μας είναι πρωτίστως κρίση αξιακή και τέτοια περιστατικά το επιβεβαιώνουν», αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας,

 

H καταγγελία:

Αξιότιμοι κύριοι,
Θα ήθελα να καταγγείλω την πιθανώς παράνομη εισαγωγή ζώων για παράνομη εκμετάλλευση τους σε θέαμα που έλαβε χώρα χτες, 1/9/2017 στη Μύκονο στην παραλία Ψαρού, το βράδυ.

Όπως μας πληροφορεί το πρώτο άρθρο που σας αναρτώ πιο κάτω, πλούσιοι Άραβες από το Κουβείτ έφεραν καμήλες για να αποτελέσουν μέρος του σκηνικού της συναυλίας που έλαβε χώρα χτες στο Nammos (του Αντώνη Ρέμου και των Mustafa Sandal & Ragheb Alama).

Μύκονος: Εφεραν… καμήλες από το Κουβέιτ για τη συναυλία του Ρέμου (video)

Αληθινές καμήλες είναι δεμένες στην παραλία του Nammos για τη χλιδάτη συναυλία του Ρέμου

Αυτού του είδους τα θεάματα είναι παράνομα στη χώρα μας και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχει γινει κάποια καταγγελία ή αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου σχετικά με το περιστατικό.

Τι ορίζει η νομοθεσία για τη συμμετοχή ζώων σε θεάματα:

Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.2.Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:

Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

Eαν δεν κάνω λάθος, το Nammos καφέ δεν υποκύπτει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

Σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε με ποιο τρόπο και με ποια νόμιμη διαδικασία εισήχθησαν αυτά τα ζώα στην χώρα μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες απόδοσης προστίμων κι ευθυνών στην επιχείρηση που παραβίασε το νόμο.

Διότι καλέσαμε στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου και ο αξιωματικός υπηρεσίας κύριος Δήνας δε γνώριζε τίποτα.

Τέλος, σας παρακαλώ να μου αποστείλετε απάντηση βεβαιώντοντας πως η ηλεκτρονική επιστολή μου έχει παραληφθεί και να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό σχετικά με τις ενέργειές σας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση,

Πηγή: m.lifo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38