search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

Τέσσερις δημοφιλείς υγιεινές τροφές που αποδεικνύονται «πεταμένα λεφτά»

04.09.2017 04:59
Πώς να «εξαφανίσετε» τα περιττά κιλά των διακοπών; - Media

οι παρακάτω τροφές είναι “πεταμένα λεφτά” παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως σας κάνουν καλό.

 

Σύμφωνα με το health.com οι παρακάτω τροφές είναι “πεταμένα λεφτά” παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως σας κάνουν καλό.

Γιαούρτια με γεύσεις

Το γιαούρτι είναι φυσικά μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών, αλλά κάποιοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε απλό γιαούρτι και το γλυκάνετε με λίγα φρούτα ή/και μέλι. Μερικά γιαούρτια με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και αρώματα είναι τόσο ζαχαρούχα όσο και ένα γλυκό.

Έτοιμες (εμφιαλωμένες) σάλτσες για σαλάτες

Περιέχουν πολλά επεξεργασμένα έλαια, ζάχαρη και τεχνητά χρώματα. Είναι καλύτερο για εσάς να φτιάξετε την δική σας σάλτσα (dressing) χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, ξίδι και αρωματικά βότανα. Δεν είναι μόνο πιο υγιεινό, αλλά θα σας κοστίσει και πολύ λιγότερο στην τσέπη.

Προσοχή στους χυμούς

Όταν αποχυμώνεται ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, εξαλείφεται το μεγαλύτερο μέρος των υπερπολύτιμων ινών του και μένει πίσω το σάκχαρο του φρούτου, σύμφωνα με την δρ Natalie Rizzo, διατροφολόγο με έδρα τη Νέα Υόρκη. Μπορεί ένας χυμός να περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει μόνο συγκεκριμένες ποσότητες θρεπτικών συστατικών κάθε φορά. Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο (για την τσέπη και για την… περιφέρεια της μέσης σας) για εσάς να φάτε ολόκληρο το φρούτο ή το λαχανικό.

Συσκευασμένα τρόφιμα χωρίς γλουτένη

Εκτός και αν έχετε διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, ή δυσανεξία στη γλουτένη, δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε τρόφιμα χωρίς γλουτένη, λέει η δρ Samantha Lynch. Σε γενικές γραμμές, για μια πιο υγιεινή διατροφή, θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές που πωλούνται σε σακούλα ή σε κουτί.

Πηγή: Iatropedia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27