18/01/2019 08:49:27

Ανεστάλη η στάση εργασίας στο Μετρό την Πέμπτη

Απεργία στα τρένα - Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Πέμπτη - Media
 
Ανεστέλλεται η στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. 
Συγκεκριμένα, το σωματείο επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας και κλείστηκε ραντεβού με τον γ.γ. του υπουργείου για την Τρίτη.
 
Τη στάση εργασίας είχε εξαγγείλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό ζητώντας την αναδρομική αναγνώριση της ασφαλιστικής εισφοράς των βαρέων και ανθυγιεινών που δικαιούται ο κλάδος των ηλεκτροδηγών.
 
Όπως διευκρινίζουν οι εργαζόμενοι, από τον Ιανουάριο του 2001 σταμάτησαν να καταχωρούνται τα ένσημα της κατηγορίας των βαρέων και ανθυγιεινών, ωστόσο από τον Ιανουάριο του 2012 η καταβολή της ως άνω ασφαλιστικής εισφοράς επανήλθε.
 
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2012 οι εργαζόμενοι υπάχθηκαν κανονικά στην κατηγορία ΑΜΕΛ ΙΚΑ – ΒΑΡΕΑ ΤΕΑΜ που για το μεσοδιάστημα 2001-2011 είχαν απενταχθεί.
 
Το Σωματείο ζητά στα επικείμενα νομοθετήματα αλλαγής του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου, να περιληφθεί η ως άνω αναδρομική αναγνώριση της ασφαλιστικής εισφοράς των βαρέων και ανθυγιεινών.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.