search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Σε τροχιά επενδύσεων η Wind Hellas – Κατασκευάζει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών

05.09.2017 12:58
Βόλος: Πλήρης κατάρρευση της Wind - Xωρίς σταθερά τηλέφωνα, ίντερνετ και τηλεόραση χιλιάδες συνδρομητές - Media

 

Στην κατασκευή του δικού της δικτύου οπτικών ινών με στόχο να δώσει πρόσβαση στο Internet με πολύ υψηλές ταχύτητες προχωρά η WIND. Σύμφωνα με την εταιρεία, το δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς που δημιουργεί σε γειτονιές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο της Κρήτης, στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να συνδέονται από το σπίτι τους στο διαδίκτυο με ταχύτητες που θα αγγίξουν το 1 Gbps.  Αν σκεφτούμε ότι σήμερα η απλή οικιακή σύνδεση ADSL σπάνια αγγίζει ταχύτητες 24 Mbps, καταλαβαίνουμε ότι η διαφορά στην εμπειρία του χρήστη θα είναι μέρα με τη νύχτα.

Οι εφαρμογές του πολύ γρήγορου Internet στην καθημερινότητα του χρήστη είναι πολλές: από την αναβαθμισμένη εμπειρία του απλού browsing, μέχρι τη δυνατότητα θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου High Definition σε live streaming, live gaming με πολύ υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα, εφαρμογές virtual reality, κλπ. Πρακτικά, με τις οπτικές ίνες περνάμε σε μια νέα γενιά Internet, μια εμπειρία πολύ διαφορετική από ό, τι έχουμε συνηθίσει. Δεδομένης της έντασης με την οποία γίνονται οι επενδύσεις από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, η νέα εμπειρία Internet από το σπίτι δεν θα αργήσει. Σύμφωνα με τη WIND, το 3ετές επενδυτικό της πλάνο για δίκτυο οπτικών ινών έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και μέσα στον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του δικτύου νέας γενιάς στην πόλη της Καλαμάτας ενώ ήδη τα συνεργεία της εταιρείας σκάβουν στην Δυτική Αθήνα και τη Λάρισα.

«Επενδύουμε εντατικά σε δίκτυα νέας γενιάς τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία» μας λέει ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND. «Στόχος μας είναι να δίνουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε πολύ γρήγορο Internet και με μεγάλη χωρητικότητα, όπου και αν βρίσκονται. Στο κινητό τηλέφωνο το έχουμε ήδη πετύχει μέσω του δικτύου 4G και των επόμενων γενιών κινητής τηλεφωνίας που ετοιμάζονται. Στη σταθερή τηλεφωνία θα προσφέρουμε τη νέα εμπειρία Internet μέσω του δικού μας δικτύου οπτικών ινών και πραγματικά θα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σύγκριση με το δίκτυο χαλκού που χρησιμοποιούμε σήμερα» σημειώνει.

Η κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών της WIND εντάσσεται στο 5ετές πλάνο της εταιρείας για υποδομές νέας γενιάς, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:15