search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Τό’ πε και τό’ κανε: Ο Τραμπ κατάργησε νόμο του Ομπάμα για τα παιδιά παράτυπους μετανάστες (Video)

05.09.2017 15:42
Τό

 

Περίπου 800.000 νεαροί παράτυποι μετανάστες στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με άμεση απέλαση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Τζεφ Σέσιονς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποσύρει νόμο σχετικά με την προστασία παράτυπων μεταναστών που είχαν εισέλθει στη χώρα ως παιδιά (γνωστό ως DACA ή Deferred Action for Childhood Arrivals) και είχε περάσει ο Μπάρακ Ομπάμα το 2012.

Ο Σέσιονς, κατ’ εντολή του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ομπάμα για τους «Ονειροπόλους», όπως αποκαλούνται οι άνθρωποι που κάλυπτε ο συγκεκριμένος νόμος, ανακαλείται και ότι η κυβέρνηση δεν θα δέχεται πλέον αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα DACA, προσθέτοντας ότι όσοι έχουν ήδη λάβει άδεια παραμονής ως τον Μάρτιο του 2018 θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν ώστε να την ανανεώσουν για άλλα δύο χρόνια.

Ο Σέσιονς, ο οποίος ως γερουσιαστής είχε εξαρχής αντιταχθεί στον νόμο, τον χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό», εών τώρα το θέμα περνά στα χέρια του Κογκρέσου, όπου Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθούν να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους νεαρούς αυτούς μετανάστες, οι οποίοι μέχρι σήμερα ζούσαν στις ΗΠΑ και πλέον κινδυνεύουν να απελαθούν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι και Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει την πρόθεση να στηρίξουν τους «Ονειροπόλους», ενώ εντύπωση προκαλεί η δήλωση του CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα υπερασπιστεί τους ανθρώπους αυτούς που εργάζονται για την εταιρεία.

Ήδη, οι ανακοινώσεις Σέσιονς έχουν προκαλέσει οργή και διαδηλώσεις σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

(πηγή βίντεο: Independent)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:41