search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:21
MENU CLOSE

Στο επίκεντρο της Εξεταστικής οι αρθροσκοπήσεις

05.09.2017 17:39
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση αρθροσκοπήσεων: Ζημιώθηκε το Δημόσιο, χρειάζεται διερεύνηση - Media
 
Επόμενη «στάση» της Εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας η υπόθεση με την τιμολόγηση αρθροσκοπήσεων επί κυβέρνησης ΝΔ.
 
Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας μια υπόθεση που ζημίωσε το δημόσιο ενώ το «γαλάζιο» στρατόπεδο κάνει λόγο για μηδενική ζημία του δημοσίου. Στο πλαίσιο της έρευνας της για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να καλέσει στις επόμενες συνεδριάσεις της τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κ. Γεωργακόπουλο καθώς και τους υπουργούς της ΝΔ Μ. Βορίδη και Μ. Σαλμά ενώ η πλευρά της ΝΔ ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αναστολή της υπουργικής απόφασης με την οποία διενεργούνταν οι αρθροσκοπήσεις. Όπως ανέφερε υπάρχει «ανάκληση της απόφασης της 22-12-2014 του υπουργού Υγείας, με την οποία αποδέχτηκε την αριθ. 10 απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ και είχε ορίσει ότι «ως προς την κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης ισχύει ό,τι στα Κ.Ε.Ν.(Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων».
 
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής δήλωσε ότι η ανάκληση έγινε στις 31-8-2017 με υπουργική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Πάυου Πολλάκη ενώ συνυπογράφεται από τους υφυπουργούς Εργασίας, Α. Πετρόπουλο, και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη». «Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες αυτής της ανακλητικής απόφασης, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η δυνατότητα έγερσης αστικής αγωγής για την επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων όσων ποσών έχει εισπράξει ο οποιοσδήποτε έκανε χρήση αυτής της απόφασης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής. 
 
«Είναι ένα δώρο των υπουργών προς το ιατρείο του κ. Σαλμά. Έπρεπε να γίνεται στο νοσοκομείο, πώς το μετέφεραν στο ιδιωτικό ιατρείο; Ο κ. Σαλμάς διαφήμιζε ότι έχει το μόνο ιδιωτικό ιατρείο στην Ελλάδα που έκανε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση. Από τα 550 σημειώματα υπογράφει ίδιος τα 65», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. 
 
Από την δική της πλευρά η ΝΔ μίλησε για «δήθεν σκάνδαλο», καταγγέλοντας μάλιστα πως όλες οι πράξεις που αναφέρονται έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την διετία 2015-16. «Οι πράξεις έγιναν όλες και πληρώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο επέτρεψε να πληρωθούν αυτές οι πράξεις. Πρέπει να βρούμε το πραγματικό ύψος ζημίας. Από την πρώτη επισκόπηση των στοιχείων είναι μηδενική η ζημία. Στην ουσία μπαίνουμε στην διερεύνηση πράξεων και παραλείψεων της περιόδου 2015 και 2016», σημείωσε ο βουλευτής τη ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17