search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Διέρρευσε απόρρητο έγγραφο «φωτιά»: Σχέδιο για μείωση των Ευρωπαίων μεταναστών μετά το Brexit (Photo)

05.09.2017 18:51
Brexit: Kαλύτερη «προσφορά» από τη Βρετανία ζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Media

 

Η Βρετανία ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit.

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο 82 σελίδων που «διέρρευσε», αναμένονται νέα μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία για τη μείωση του αριθμού των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian», το κυβερνητικό έγγραφο έχει ημερομηνία «Αύγουστος 2017».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σχολίασε ακόμη το απόρρητο έγγραφο. Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμη δεν το έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

«Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι, για να θεωρείται πολύτιμη για τη χώρα συνολικά, η μετανάστευση, δεν θα πρέπει να ωφελεί μόνο τους ίδιους τους μετανάστες, αλλά και τους υφιστάμενους κατοίκους» γράφει το δημοσίευμα.

Στο έγγραφο περιγράφεται η σταδιακή εισαγωγή ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος, που βάζει τέλος στο δικαίωμα εγκατάστασης στη Βρετανία για τους περισσότερους Ευρωπαίους μετανάστες. Παράλληλα, επιβάλλονται σκληρότεροι περιορισμοί στο δικαίωμά των Ευρωπαίων μετανστών να φέρνουν στη χώρα μέλη της οικογένειάς τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:54