search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Mega: Κάτι κινείται- Ένας μισθός και εντατικές διαβουλεύσεις με τις τράπεζες…

06.09.2017 10:46
Ο Πέτρος Μπούτος διευθυντής προγράμματος στο Mega μετά την παραίτηση Σασλόγλου  - Media

 

Ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη συνάντησή τους με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, οι εργαζόμενοι του Μega άρχισαν να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το aixmi.gr oι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί αναμένεται έως την Παρασκευή να πάρουν έναν μισθό (θα αντιστοιχεί στον Σεπτέμβριο του 2016), ενώ οι διοικητικοί θα πάρουν ένα τμήμα, καθώς τα Χριστούγεννα είχαν λάβει δυο μικτούς μισθούς.

Τα χρήματα προέρχονται από εξόφληση διαφημιστικών τιμολογίων και, όπως ακούγεται, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τις τράπεζες, με στόχο να βρεθεί μια βιώσιμη και μόνιμη λύση. Τα στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων ζητούν από Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη να βάλουν «ζεστό» χρήμα γύρω στα 20 εκατομύρια ευρώ και απορρίπτουν κάθε σκέψη για «κούρεμα» μέρους του δανείου, συνολικού ύψους 100 εκατομυρίων ευρώ.

Προσφέρουν, από την πλευρά τους, αναδιάρθρωση του δανείου μέσω επιμήκυνσης στη λήξη του δανείου και μείωσης στο 3% του εξωπραγματικού επιτοκίου 9%, που ισχύει σήμερα.

Το βασικό για να υπάρξει διέξοδος είναι να το θελήσουν πραγματικά όλες οι πιστώτριες τράπεζες. Διότι κάποια στελέχη τους φαίνεται να ελκύονται από τη λογική του «λουκέτου» στο μεγαλύτερο και εμβληματικότερο ιδιωτικό κανάλι. Στη λογική «υπάρχουν ήδη πάνω από 40 εκατομύρια ευρώ στους δεσμευμένους λογαριασμούς, θα πουλήσουμε το σήμα και την ταινιοθήκη, θα πάρουμε άλλα τόσα και θα φτάσουμε περίπου στο ύψος του δανείου που είχαμε χορηγήσει».

 

Πηγή: aixmi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:07