10/07/2020 03:07:04

Κλείνει το ιστορικό «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου (Photos)

Κλείνει το ιστορικό «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου (Photos) - Media

 

Με μια λιτή ανακοίνωση στον ιστοχώρο του, το πασίγνωστο λουκουματζίδικο «Αιγαίον» της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο για σχεδόν έναν αίώνα γλύκανε τους Αθηναίους με τις λιχουδιές του, έκανε γνωστό ότι κλείνει ή, τουλάχιστον κλείνει το ιστορικό του κατάστημα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου του «Αιγαίον» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το "Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».

Το «Αιγαίον» υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας από το 1926, όταν ο ιδρυτής του, Γεώργιος Φύλλας, ανοίγει το συνεπώνυμο καφενείο σε κτίριο του 1890, στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαριάλου Τρικούπη. 

Λίγα χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.

Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.

Σήμερα, την επιχείρηση συνεχίζει ο εγγονός του ιδρυτή του «Αιγαίον», Γιώργος Φύλλας, ο οποίος αναλαμβάνει τη συνέχεια του καταστήματος, θέλοντας να αξιοποιήσει το πτυχίο του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά, επενδύοντας στη διατήρηση, στην εξέλιξη ή διαφορετικά, στην φίρμα της οικογενειακής επιχείρησης, πάντα με σεβασμό στο όνομα, στη φήμη, στο ίδιο το προϊόν και κατ’ επέκταση στην παράδοση και στην ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.