search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: «Κανένας δεν μας τράβηξε το αυτί» λέει ο Τσακαλώτος

06.09.2017 14:23
Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος με απόλυτο τρόπο - Media
 
Η φημολογία περί αντιρρήσεων των Θεσμών για ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έλαβε επίσημο χαρακτήρα από μια αποστροφή του λόγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου το απόγευμα στη Βουλή. 
 
Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι οι δανειστές «ξυνίζουν τα μούτρα τους» με διατάξεις του νομοθετήματος, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα για την… τύχη του νομοσχεδίου. 
 
«Το έχουμε δείξει στους Θεσμούς. Μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις, θα το δούμε. Δεν υπάρχει όμως back tracking, είναι δικαιωματικό νομοσχέδιο» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας πάντως χαρακτηριστικά πως «δεν μας έχει τραβήξει κάποιος το αυτί». 
 
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «πρέπει να σας πω ότι δεν έγινε καμιά αναφορά με τον κ. Μοσκοβισί σ’ αυτό το νομοσχέδιο ούτε σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που έχουμε καταθέσει και μας ζητούν, όπως διαβάζω, να το πάρουμε πίσω. Αυτό είπα και άρα, τα αυτιά μου είναι όπως τα έχετε συνηθίσει και τα έχετε αγαπήσει». 
 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην έναρξη της παρέμβασης του, σημείωσε πως «διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου “τράβηξαν” τα αυτιά για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει. Καμία συζήτηση δεν έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Διαβάζω ότι μας “τράβηξαν” τα αυτιά για τα προαπαιτούμενα και επειδή έχουμε καθυστερήσει, μας έβαλαν καινούρια προαπαιτούμενα. Οι δημοσιογράφοι που το λένε αυτό δεν έχουν διαβάσει καν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ήταν εκατόν δεκατρία μέχρι το τέλος του Προγράμματος και ενενήντα πέντε αυτά που προσπαθούμε να τα κάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Επίσης, διαβάζω ότι μου “τράβηξαν” τα αυτιά, γιατί έχουμε κάνει νομοσχέδια, χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει. Πρέπει να σας πω ότι ούτε για αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά στις Βρυξέλλες στη συνάντηση που είχα εγώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης με τον Πιερ Μοσκοβισί». 
 
Το σχέδιο εξόδου… 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το νομοσχέδιο με τα εργασιακά αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξόδου από την κρίση. «Δεν είναι ένα νομοσχέδιο που το φέραμε, όπως ακούω, πριν από τη ΔΕΘ ή για εντυπωσιασμό. Είναι στον πυρήνα του πώς φανταζόμαστε ότι βγαίνουμε από την κρίση. Είναι μέρος ολόκληρου του σχεδίου μας, όταν θα βγούμε από την κρίση, να βγούμε με το νομοσχέδιο, με κάποιες αρχές, με κάποιες αξίες και με κάποιους θεσμούς που λένε ότι δεν θα επιστρέψουμε στο οικονομικό μοντέλο που ήταν πριν από το 2009», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
 
… και η Σοσιαλδημοκρατία
Στην τοποθέτηση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε μάλιστα και σε αναφορές στην Κεντροαριστερά και στην Σοσιαλδημοκρατία. Όπως είπε «για έμας δεν είναι όλα οικονομία». Και συνέχισε λέγοντας πως «έχω πει πολλές φορές στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ ότι το όνομα “Σοσιαλδημοκρατία” βγαίνει από την ιστορική επιθυμία των σοσιαλδημοκρατών να επεκτείνουν τη δημοκρατία από την πολιτική σφαίρα – που ψηφίζουμε, κάνουμε απεργίες, διαδηλώσεις – στην οικονομική σφαίρα. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα. Και γι’ αυτό οι τρεις πυλώνες – που τους γκρέμισε και τους τρεις η εποχή Σημίτη, η εποχή Σρέντερ, η εποχή Μπλερ – που είχαν οι σοσιαλδημοκράτες, ήταν πρώτον, υπέρ των συνδικάτων, δεύτερον, υπέρ της αναδιανομής του εισοδήματος, και τρίτον, υπέρ του κοινωνικού κράτους. Όλα αυτά γκρεμίστηκαν», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39