search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ φιλοξενούν στο σπίτι τους Ιρακινό πρόσφυγα

07.09.2017 08:27
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ φιλοξενούν στο σπίτι τους Ιρακινό πρόσφυγα - Media

 

Γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράση, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν προέβησαν σε άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς, φιλοξενώντας στο σπίτι τους έναν Ιρακονό πρόσφυγα. Πρόκειται για έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

«Όπως μας είπε ήταν σε ένα λεωφορείο για τη Μοσούλη και οι ISIS, αφού πυροβόλησαν τους δύο οδηγούς, απείλησαν ότι θα σκοτώσουν όποιον θέλει να πάει στο πανεπιστήμιο», αποκαλύπτει ο 57χρονος ηθοποιός παραχωρώντας συνέντευξη στο περιοδικό The Hollywood Reporter .  

Επέζησε και ήρθε στην Αμερική. Πέρασε από τους ελέγχους και όταν πέρασε από μπροστά τους το ζευγάρι τον είδε και του μίλησαν: «Λοιπόν, άκου. Θέλεις να σπουδάσεις; Θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή σου; Μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά ο 57χρονος ηθοποιός για τον πρόσφυγα του οποίου το όνομα, ωστόσο, δεν αποκάλυψε.

Είναι γνωστό ότι το ζευγάρι Κλούνει-Αλαμουντίν διακρίνονται για την ακτιβιστική τους δράση και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε προσφυγικά θέματα. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, μάλιστα, ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Google, η HP, η Unicef και ο οργανισμός The Clooney Foundation for Justice, άνοιξαν τα σχολεία για 3.000 παιδιά στο Λίβανο. 
«Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά των Σύρων προσφύγων να μορφωθούν και να τους στρώσουμε το δρόμο να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες μιας γενιά που τους έχει μεγάλη ανάγκη», έγραφε στην επίσημη ανακοίνωση. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48