search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41
MENU CLOSE

Επίσκεψη επροσώπων του Σουηδικού Κοινοβουλίου στη ΓΓΙΦ

07.09.2017 13:02
Σε σταυροδρόμι η Σουηδία - Media
 
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στις 7/9/2017,  συναντήθηκε με εκπροσώπους βουλευτές και βουλεύτριες, μέλη της Επιτροπής για την Αγορά Εργασίας του Σουηδικού Κοινοβουλίου, που επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΓΓΙΦ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της εν λόγω Επιτροπής και σκοπό είχε την ενημέρωση των Σουηδών βουλευτών και βουλευτριών για θέματα ισότητας των φύλων.
Η Γενική Γραμματέας, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μελών της Επιτροπής, τόνισε εξ’ αρχής τη συνεργασία που ήδη υπάρχει με την Σουηδική Πρεσβεία στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι η εμπειρία της Σουηδίας σε  θέματα και πολιτικές ισότητας των φύλων είναι πολύτιμη, γι’ αυτό και η ΓΓΙΦ την αξιοποιεί εποικοδομητικά.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα της εργασίας των γυναικών, στην προσπάθεια που γίνεται για τη μείωση της ανεργίας  και την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, παρά τις αντιξοότητες που η χώρα μας αντιμετωπίζει εν μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα επιτήρησης.
 Η Φ. Κούβελα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιδίωξη εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης  να ρυθμιστεί η αγορά εργασίας, τονίζοντας ότι η συνάντηση γίνεται σε μια συγκυρία που συζητιέται στο ελληνικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη θωράκιση των εργαζομένων γυναικών και ανδρών απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και για τη στήριξη της μητρότητας. 
Επίσης, έγινε ενημέρωση των βουλευτών/τριών για τις δράσεις της ΓΓΙΦ στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στην προστασία των  γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους, το Παρατηρητήριο για την Ισότητα των Φύλων, το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της περιόδου 2016 – 2020 της ΓΓΙΦ, την επικείμενη κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, καθώς και για το νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Ακολούθησαν ερωτήματα των βουλευτών/τριών  για διάφορα άλλα θέματα, όπως το μισθολογικό χάσμα, η συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και ο ρόλος των ανδρών μέσα στην οικογένεια.
Η συνάντηση διεξήχθη σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλάχτηκαν απόψεις επί των διάφορων πτυχών που αφορούν τα ζητήματα ισότητας των φύλων , ενώ συμφωνήθηκε η συνέχεια της επικοινωνίας και η ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας της ΓΓΙΦ με τα μέλη της Επιτροπής.
Τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι για τα θέματα έμφυλης ισότητας η μάχη πρέπει να δίνεται από κοινού μέσα στα Ευρωπαϊκά Όργανα και τις Επιτροπές και προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης μιας Ευρώπης δίκαιης, κοινωνικής χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με ευκαιρίες για όλους και όλες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41