search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: «Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ενωση όπου θα συζητούν όλα τα κράτη-μέλη και δεν θα αποφασίζει μόνο η Γερμανία»

08.09.2017 07:45
Παπαδημούλης: «Να προσφύγουμε στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα, την μόνη διαφορά μας με την Τουρκία» - Media

 

«Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου θα συζητούν όλα τα κράτη-μέλη, και στο τέλος δεν θα αποφασίζει μόνο η Γερμανία» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle για τις εκλογές στη Γερμανία.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη, που οδήγησαν στην αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την αύξηση των ανισοτήτων, τόσο εντός της γερμανικής κοινωνίας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς και την αναζωπύρωση των εθνικισμών», όπως και για το γεγονός ότι «η Γερμανία κατάφερε να πετύχει ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα, εις βάρος των χώρων της υπόλοιπης Ευρωζώνης, και κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, όπου κατευθύνεται η πλειοψηφία των γερμανικών εξαγωγών».

Καταλόγισε “έλλειμμα αλληλεγγύης” στην ΕΕ, στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, επικρότησε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας κατά του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και πρόσθεσε πως η Ελλάδα και η Ιταλία, ως βασικές πύλες εισόδου των προσφυγικών ρευμάτων, βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε μειονεκτική θέση και υπάρχει η ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων εντός της ΕΕ.

Σχετικά με τις προτεραιότητες και προκλήσεις της επόμενης γερμανικής ηγεσίας, ο σημείωσε την ανάγκη αύξησης των δημοσίων επενδύσεων, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τόσο στη Γερμανία όσο και στην ΕΕ, την ανάπτυξη μιας πολιτικής από το Βερολίνο που θα στοχεύει στην εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης στην ΕΕ, της κοινωνικής συνοχής και της δίκαιης ανάπτυξης και τάχθηκε υπέρ μιας «ευρωπαϊκής Γερμανίας» και όχι μιας «γερμανικής Ευρώπης».

Σε ερώτηση εάν προτιμάει τη Μέρκελ ή τον Σουλτς, ως επόμενο καγκελάριο, δήλωσε πως επιλέγει την «Αριστερά».

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, η Mairead McGuinness, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Tanja Fajon, αντιπρόεδρος της ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο  Philippe Lamberts, συμπρόεδρος των Πράσινων, και ο Kosma Zlotowski από το πολωνικό κυβερνών κόμμα PiS.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:01