search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:13
MENU CLOSE

«Σφαγή» προκαλεί το βιβλίο της Χίλαρι: Ο Μπέρνι μου έκανε ζημιά – Σκληρή απάντηση από τον Σάντερς

08.09.2017 17:36
«Σφαγή» προκαλεί το βιβλίο της Χίλαρι: Ο Μπέρνι μου έκανε ζημιά - Σκληρή απάντηση από τον Σάντερς - Media

 

Το «τσεκούρι του πολέμου» ξεθάβει η Χίλαρι Κλίντον με το νέο της βιβλίο με τίτλο «What Happened» (Τι συνέβη) το οποίο ασχολείται με την ήττα της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016.

Το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, ωστόσο ήδη έχει προκαλέσει τεράστιες εντάσεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, καθώς αποσπάσματά του που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο «ξεθάβουν» αντιπαλότητες που φαίνονταν να είχαν λήξει και φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η σφοδρότατη επίθεση της Κλίντον στον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς στα προκριματικά των Δημοκρατικών για τον υποψήφιο πρόεδρο, τον οποίο «δείχνει» ως ουσιαστικό υπεύθυνο για την ήττα της, μαζί με τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Στο βιβλίο η Κλίντον γράφει ότι οι επιθέσεις του γερουσιαστή Σάντερς «προκάλεσαν μόνιμη ζημιά, γεγονός που περιέπλεξε τη συνοχή των προοδευτικών πριν από τις εκλογές και άνοιξε τον δρόμο στην εκστρατεία του Τραμπ εναντίον της “διεφθαρμένης Χίλαρι”», ενώ κατηγορεί τον Σάντερς ότι της έκλεβε τις ιδέες. «Ο Μπέρνι ανακοίνωνε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα, αλλά πιο έντονα. Σε όλα τα θέματα, ήταν σαν να υποσχόταν καλύτερους κοιλιακούς σε τέσσερα λεπτά ή σε μηδέν λεπτά. Μαγικές ασκήσεις για καλύτερους κοιλιακούς!» γράφει ειρωνικά.
 
Παράλληλα, η Κλίντον επιτίθεται στον Σάντερς και για το γεγονός ότι έχει μια «αμφιλεγόμενη» στάση έναντι του Δημοκρατικού Κόμματος (εκλέγεται Γερουσιαστής ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη, πάντως του κόμματος) αμφισβητώντας την κομματική του πίστη.
 
Όπως ήταν φυσικό, τα αποσπάσματα αυτά εξόργισαν τον Μπέρνι, ο οποίος απάντησε με σκληρό τρόπο στην Κλίντον: «Η υπουργός Κλίντον έχασε από τον πιο αντιδημοφιλή υποψήφιο στην ιστορία της χώρας» και κάλεσε την Χίλαρι να «προχωρήσει».
 
Πάντως η Κλίντον παραδέχτηκε ότι έφταιξε και η ίδια: κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της «δεν είχε το ίδιο πάθος ή την ίδια φλόγα» που διέκρινε τον σύζυγό της, τον Μπιλ Κλίντον, στη δική του προεκλογική εκστρατεία το 1992. Σημειώνει επίσης ότι μετάνιωσε που, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χαρακτήρισε «ποταπούς» τους μισούς ψηφοφόρους του Τραμπ.
 
Προσθέτει όμως ότι «δεν ήταν απλώς υποψήφια απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά είχε απέναντί της και τον μηχανισμό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, έναν άφρονα διευθυντή του FBI και ένα κακοσχηματισμένο εκλεκτορικό κολέγιο». Δεν έκρυψε δηλαδή την έχθρα της για τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI που λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών ξανάνοιξε την έρευνα που αφορούσε τη χρήση εκ μέρους της ενός ιδιωτικού σέρβερ για την αποστολή και τη λήψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της, την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.
 
«Χωρίς την εντυπωσιακή παρέμβαση του διευθυντή του FBI τις τελευταίες ημέρες θα είχαμε κερδίσει τον Λευκό Οίκο», σημείωσε χαρακτηριστικά
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:13