search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:38
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Καλλιάνου! Μεγάλη προσοχή – Τοπικές καταιγίδες θα χτυπήσουν αυτές τις περιοχές

09.09.2017 08:20
Δεκαπενταύγουστος με ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα - Η πρόβλεψη της ΕΜΥ - Media

 

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, τονίζοντας ωστόσο ότι από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η υγρασία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Καταιγίδες το Σάββατο, Ζέστη και υγρασία από την Κυριακή»

«Αύριο, στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Χρειάζεται ιδιαίτερη να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή εσείς οι κάτοικοι του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας αλλά και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας διότι τα φαινόμενα εκεί ίσως προκαλέσουν προβλήματα λόγω ιδιαίτερης δυναμικής.

Και στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κάποια φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα, πιο ισχυρά στα δυτικά του νόμου αλλά και στην Αθήνα τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά και αλλού (μικρότερη όμως η πιθανότητα).

Προσοχή και πάλι στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Θα το πω για πολλοστή φορά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του καιρού, από την Κυριακή και έπειτα, μέχρι την Τρίτη, αναμένεται υγρός και ζεστός καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικά στα ανατολικά και νότια της επικράτειας, ο συνδυασμός της αυξημένης σχετικής υγρασίας αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-37°C, θα καταστήσουν ανεβασμένο και τον δέκτη δυσφορίας.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και έπειτα σταδιακά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:38