search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:07
MENU CLOSE

Αυτό είναι το πιο ανθυγιεινό λαχανικό σύμφωνα με τους επιστήμονες του Harvard!

09.09.2017 08:36
Αυτό είναι το πιο ανθυγιεινό λαχανικό σύμφωνα με τους επιστήμονες του Harvard!  - Media

 

Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά είναι η πάσα αλήθεια. 

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ένας επαγγελματίας διατροφολόγος δεν θα σας σύστηνε να τρώτε ένα συγκεκριμένο λαχανικό. Παρόλα αυτά μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Harvard σας λέει ποιο είναι αυτό. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες 130.000 ενηλίκων μέσα σε 20 χρόνια. Κάθε 4 χρόνια οι επιστήμονες σημείωναν τι ακριβώς έτρωγαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα για μια ολόκληρη εβδομάδα και κάθε 2 χρόνια οι συμμετέχοντες έδιναν στους επιστήμονες το ακριβές βάρος τους. 

Η έρευνα, λοιπόν, μπορούσε να δείξει ποιες κατηγορίες λαχανικών συνέβαλαν στο χάσιμο βάρους αλλά και στην αύξηση του βάρους των συμμετεχόντων. Επιπλέον, με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι επιστήμονες μπορούσαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πιο παχυντικό και επομένως πιο ανθυγιεινό λαχανικό. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την 20ετή έρευνα του Harvard το «χειρότερο» λαχανικό είναι το καλαμπόκι με τις πατάτες και τον αρακά να ακολουθούν. 

Όσοι έτρωγαν καλαμπόκι συχνά είχε διαπιστωθεί πως έπαιρναν περισσότερο βάρος από άλλους που δεν το προτιμούσαν. Ο λόγος είναι πως το καλαμπόκι είναι μια αμυλούχα τροφή με υψηλά γλυκαιμικά φορτία. Αυτό σημαίνει πως όταν κάποιος την καταναλώνει μετά από λίγη ώρα έχει μεγαλύτερη όρεξη να φάει κάτι γλυκό. 

Από την άλλη μεριά, από την έρευνα προέκυψε πως οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως είναι το kale και τα φασόλια, έτειναν να χάνουν βάρος με την πάροδο του χρόνου. 

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15