search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Δεν προσπαθούμε για ένα Κίνημα που θα μπαίνει τσόντα είτε αριστερά είτε δεξιά

09.09.2017 08:43
Στ. Θεοδωράκης: Ας υπάρχουν και κάποιοι στη Βουλή που δεν θα αποφασίζουν με βάση το συμφέρον τους - Media

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» προσδιορίζει το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δηλώνοντας μεταξύ άλλων :

«Όχι στο κράτος-δυνάστη των εργαζομένων και των δυνάμεων της παραγωγής, ναι στο κράτος-προστάτη των πιο αδύναμων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν επιτέλους ανταπόδοση για τους μεγάλους φόρους που πληρώνουν. Ο εναγκαλισμός του κράτους με το κόμμα πρέπει να λάβει τέρμα. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική, όχι κατ’ όνομα, ισότητα στα δικαιώματα, στις υποχρεώσεις, στις ευκαιρίες. Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια γερή Ελλάδα, όρθια στα πόδια της, που θα παράγει, θα δημιουργεί, θα καινοτομεί. Με δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Για τους στόχους του νέου, υπό διαμόρφωση, Κινήματος, αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι «το τρίτο στέρεο πόδι σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, ένα Κέντρο ανοιχτό, ανεξάρτητο, όχι ετεροκαθοριζόμενο από την συγκυρία» με πρώτη του προτεραιότητα τη «σύγκρουση με την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «δεν κάνουμε όμως όλη αυτή την προσπάθεια για να προκύψει ένα Κίνημα που θα μπαίνει τσόντα είτε αριστερά είτε δεξιά».

«Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικούς, να αλλάξουμε τα κόμματα. Το ’14 βάλαμε τον σπόρο για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Τώρα πρέπει να γίνει το τελευταίο βήμα. Να συμμετέχουμε όλοι στη δημιουργία ενός νέου Κινήματος. Να μην αφήσουμε το μέλλον μας στους ίδιους και τους ίδιους» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος, τονίζει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το να μπορούν να ψηφίζουν όλοι -φίλοι και μέλη- στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Επαναλαμβάνει την πρότασή του για ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, καλώντας όσους αντιδρούν να «σταματήσουν τις φοβικές αντιδράσεις».

Δεσμεύεται τέλος ότι ο ίδιος θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα κι είναι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο και η κυρία Γεννηματά. «Αυτός που πραγματικά μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του νέου Κινήματος είναι ο κόσμος. Αν ψηφίσουν 200 χιλιάδες πολίτες, τότε ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα;»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για το τι θα συμβεί κοινοβουλευτικά την επόμενη μέρα της εκλογής του αρχηγού του Νέου Κινήματος. Όπως είπε: «Τα κόμματα που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό -και αναφέρομαι και στο Ποτάμι και στη ΔΗΣΥ- δεν μπορεί να διαλυθούν. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να «παραχωρήσουν» την πολιτική τους δράση σε ένα νέο Κίνημα που θα τα επιστεγάζει. Και αυτή είναι η συμφωνία μας. Στις εκλογές, θα κατέβει ο νέος φορέας με αρχηγό αυτόν που θα εκλεγεί. Το τι θα συμβεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτό θα αποφασιστεί στην συνέχεια από το Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27