search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Η κιβωτός τηνιακών γεύσεων που λέγεται «Μαραθιά»

09.09.2017 11:00
Η κιβωτός τηνιακών γεύσεων που λέγεται «Μαραθιά» - Media

 

Στο όλο και πιο ενδιαφέρον γαστρονομικό τοπίο της Τήνου, ο Μαρίνος Σουράνης προτείνει μια γοητευτική όσμωση παράδοσης και νεοτερισμού με άποψη και χαρακτήρα.

Είναι γοητευτικός ο τρόπος με τον οποίο όλο και πιο συστηματικά τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα της Τήνου βρίσκουν τη θέση τους στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού, συχνά μάλιστα σε πρωτότυπες παρασκευές που θα μπορούσαν υποθετικά να προέρχονται από κάποιον τσελεμεντέ μοντέρνας τηνιακής κουζίνας. Από τους πρωτεργάτες αυτής της τάσης, που αργά αλλά σταθερά αποκαλύπτει μια διαφορετική, πιο σοφιστικέ πτυχή του νησιού, ο Μαρίνος Σουράνης και η «Μαραθιά» του που ξεδιπλώνει τις χάρες της στην παραλία του Αγίου Φωκά λίγο έξω από τη Χώρα, στη δροσιά της αυλής και στο δημοφιλές beach bar & resto πάνω στο κύμα. Ο Μαρίνος γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι φυτρώνει και τι καλλιεργείται σε κάθε πλαγιά της Τήνου, προμηθεύεται προϊόντα σχεδόν αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς του νησιού, φτιάχνει από δικά του τυριά (όπως το σπάνιο «καρίκι» που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα) και ποιοτικά αλίπαστα (φρίσσα ξυδάτη, λακέρδα στο λάδι κ.α.) μέχρι αυγοτάραχο υψηλού επιπέδου και αγαπά να κοιτάζει την παράδοση με νεοτερική ματιά, δημιουργώντας στη «Μαραθιά» μια κιβωτό παλαιών και νέων τηνιακών γεύσεων με άποψη και χαρακτήρα. Στην κουζίνα συνεργάζεται στενά με τον νεαρό και με καλό χέρι σεφ Στέφανο Μαραγκό, τα stage του οποίου στο «Noma» φανερώνουν οι σκανδιναβικές πινελιές και τεχνικές που διακριτικά και δόκιμα εντάσσει σε κάποια πιάτα του.

Πηγή: xrysoiskoufoi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:57