search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:11
MENU CLOSE

Στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 25 Σεπτεμβρίου

09.09.2017 17:07
Στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 25 Σεπτεμβρίου  - Media

 

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται επισκεφτεί την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιλσελμπλουμ και είναι βέβαιο ότι θα θυμίσει στο οικονομικό επιτελείο τι έχει μπροστά του να κάνει έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ant1news.gr.

«Αγκάθια» όπως τα ληξιπρόθεσμα, το δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια είναι πρώτα στην ατζέντα, με τις όποιες εντάσεις των δανειστών. 

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ, θα αναφερθεί στις έως τώρα επιτυχίες της Κυβέρνησης να δρομολογήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά θα ζητήσει επίσπευση αυτών για να επανέλθει η οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και στην κανονικότητα, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται για όγδοο χρόνο σε ύφεση. 

Σε ότι αφορά το χρέος θα επιμείνει ότι αυτό θα διευθετηθεί περαιτέρω εάν χρειαστεί στο τέλος του προγράμματος και εφόσον είναι αναγκαίο, που είναι και γερμανική θέση και εμμονή. 

Μια ακόμη είδηση είναι ότι δεν αποκλείεται στις 29 Σεπτεμβρίου ή αργότερα μέσα στον Οκτώβριο να δούμε στην Αθήνα και την Κριστίν Λαγκάρντ, για συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και βέβαια για να μεταφέρει τα δικά της μηνύματα και σε ότι αφορά την ανάπτυξη και το χρέος. Όμως σίγουρα μετά και τις δηλώσεις Μακρόν η κ. Λαγκάρντ θα είναι πιο επιφυλακτική, ενδεχομένως φοβούμενη μην πέσει πάνω σε γαλλο-γερναικό «σκόπελο» για τον ρόλο του ταμείου στην Ευρώπη.

Πηγή: ant1news.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10