search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Η ΝΔ υπόσχεται δραματική περικοπή των συντάξεων – Εμείς, τις κρατάμε σε αξιοπρεπές επίπεδο

10.09.2017 08:49
Πετρόπουλος: Η ΝΔ υπόσχεται δραματική περικοπή των συντάξεων – Εμείς, τις κρατάμε σε αξιοπρεπές επίπεδο - Media

 

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας τόπος προορισμού για πάρα πολλούς λόγους. Συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πληθυσμό μετά την Αθήνα με τεράστια προσπάθεια επιχειρηματικής επανάκαμψης η οποία ήδη έχει σημειωθεί. Είναι το δεύτερο σπίτι από πολλές απόψεις» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρακτορείο fm 104,9 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός χθες έδωσε την σημαντική είδηση ότι αποτελεί προτεραιότητα η εργασία»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας «πάντα αποτελούσε αλλά τώρα είναι στοχευμένη με αποτελέσματα. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, είμαστε στην αφετηρία μιας επανάκαμψης και στον χώρο της εργασίας. Τα σημάδια, ήδη, έχουν φανεί, με τα δεδομένα που έχουμε για την αύξηση των θέσεων εργασίας φαίνεται να σταθεροποιείται σε θετική κατεύθυνση αυτή η τάση. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Βιοτεχνών Ελλάδας έκανε μία σημαντική έρευνα που δείχνει την εικόνα, με έναν πειστικό τρόπο, ακτινογράφησε, θα έλεγα, την αγορά εργασίας και παντού φαίνεται να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θετική τάση. Όσον αφορά την απασχόληση, η κυβέρνησή μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι το στοίχημα, έχουμε σοβαρές επιδόσεις σε τομείς της νέας τεχνολογίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ χθες ανέφερε μια επιχείρηση που δημιουργεί λογισμικό το οποίο πωλείται σε όλο τον πλανήτη. Αυτό γίνεται σε πολλούς τομείς και η επίσκεψη του πρωθυπουργού πριν δύο εβδομάδες στην Αθήνα, σε ένα τέτοιου είδους φυτώριο σκέψεων και πρωτοβουλιών για ανάπτυξη έδειξε ότι υπάρχουν δυνατότητες και θα το δείτε ότι γρήγορα θα έχουμε και σε αυτούς τους τομείς ανάκαμψη».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι «είναι προφανές, ότι εκεί όπου έχουμε την ταχύτερη απορρόφηση ανεργίας είναι ο τουρισμός διότι, πράγματι, έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό οικονομικής ανάκαμψης από τον τουρισμό όμως δεν είναι ο σκοπός μας να είναι μόνο αυτή η κατεύθυνση».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο Τάσος Πετρόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «υποστηρίζει ότι πρέπει να υποχωρήσει η κοινωνική ασφάλιση έναντι της προτεραιότητας που είναι συνδεδεμένη με την οικονομική ικανότητα του κάθε πολίτη να είναι ασφαλισμένος στην ιδιωτική ασφάλιση επομένως αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δεν μπορεί να την ακολουθήσει γιατί είναι κόντρα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η ΝΔ είναι προσανατολισμένη για συντάξεις των 200 ευρώ. Γιατί όταν λέει συντελεστής αναπλήρωσης 29% στο χιλιάρικο είναι 290 ευρώ και αν δούμε το μέσο εισόδημα είναι κάτι παρακάτω και το υπόλοιπο, ισχυρίζεται η ΝΔ θα πρέπει κανείς να το καλύπτει με την προσφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε το υπόβαθρο αυτό στο οποίο στηρίζεται η κοινωνία διότι θα σημάνει και οικονομική κατάρρευση. Η ΝΔ δεν μας λέει στο μεταξύ τις συντάξεις που χορηγούνται πως θα τις καλύψουμε. Άρα θα πρέπει οι συντάξεις να περικοπούν δραματικά. Αυτό υπόσχεται η ΝΔ. Δραματική περικοπή των συντάξεων που χορηγούνται, ήδη, ενώ εμείς τις κρατάμε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Τέλος ερωτηθείς για την γ’ αξιολόγηση ο Τάσος Πετρόπουλος εκτίμησε ότι «τα κλιμάκια θα διαπιστώσουνε ότι έχουμε κάνει αλματώδη πρόοδο όταν μέσα σε οκτώ μήνες έχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Να έχουμε, δηλαδή, παρά τα προϋπολογισμένα ελλείμματα πραγματικά πλεονάσματα παρά τα όσα λέει η αντιπολίτευση, η ΝΔ και οι σύμμαχοι της έχουμε πραγματικά πλεονάσματα. Το μήνα Αύγουστο πετύχαμε άλλα 70 εκατ. πλεόνασμα. Επομένως έχουμε μία πάρα πολύ καλή βάση πάνω στην οποία θα στηρίξουμε την αντίρρηση μας σε τυχόν ορέξεις για μειώσεις συντάξεων. Άρα θα πάμε καλά και στη διαπραγμάτευση και στην αξιολόγηση διότι έχουμε όπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15