search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:28
MENU CLOSE

Ποιες διαφορές έχουν τα καφέ από τα άσπρα αυγά;

10.09.2017 09:07
Θα «βάφτιζαν» εκατοντάδες χιλιάδες βουλγάρικα αβγά ως ελληνικά ενόψει Πάσχα - Media

Γιατί μερικά αυγά έχουν καφέ τσόφλι και κάποια άλλα άσπρο; Παίζουν ρόλο οι τροφές που καταναλώνουν οι κότες; Έχει διαφορά το ένα με το άλλο; Πρέπει να επιλέγουμε; Απαντήσεις για το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, δεν θα πάρετε, για τα υπόλοιπα διαβάστε παρακάτω. 

 

Δεν έχουν όλα τα αβγά το ίδιο χρώμα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια είναι λευκά, ενώ άλλα έχουν πιο καφέ χρώμα. Που οφείλεται, όμως, η διαφορά στο χρώμα; Οι New York Times έχουν την απάντηση.

Όπως αναφέρει ο Tro V. Bui, καθηγητής στο Cornell University, τα πάντα σχετίζονται με τα γονίδια, των πτηνών και δεν έχει καμία σχέση με το τι τροφές καταναλώνουν, ούτε φυσικά με τα συστατικά του αυγού που και στις δύο περιπτώσεις παραμένουν ίδια.

Οι κότες που έχουν λευκά φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών κάνουν λευκά αβγά, ενώ οι κόκκινες/καφέ κότες με κόκκινους λοβούς κάνουν καφέ αβγά. Αυτή είναι η βασική διαφορά.

Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει ότι τα καφέ αβγά μπορεί να έχουν ελάχιστα περισσότερα Ω3 λιπαρά, αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν έχει σημασία για τον οργανισμό μας, ακόμα και αν καταναλώσουμε… δεκάδες, που φυσικά δεν γίνεται, ούτε επιτρέπεται.

Όσο για τη γεύση, είναι ακριβώς η ίδια χωρίς καμία απολύτως απόκλιση. 

Πηγή: itrofi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25