search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Πέντε κόλπα να φαίνεται μεγαλύτερο το μικρό σας διαμέρισμα (Photos)

10.09.2017 12:18
Πέντε κόλπα να φαίνεται μεγαλύτερο το μικρό σας διαμέρισμα (Photos) - Media

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν διακοσμητή προκειμένου να τους βοηθήσει ώστε το μικρό τους διαμέρισμα να φαίνεται άνετο και μεγαλύτερο.

Η αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου προξενεί ηρεμία, ευελιξία στις κινήσεις και κάνει τον ιδιοκτήτη να μην έχει την αίσθηση ότι «πνίγεται» μέσα στα λίγα τετραγωνικά του χώρου του.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κάνουν βασικά λάθη, όπως για παράδειγμα να τοποθετούν μικρά έπιπλα και μικρά διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο τους, έχοντας τη λάθος εκτίμηση ότι έτσι δίνεται η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού.

Οι διακοσμητές αποκαλύπτουν τις 5 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει όποιος ζει σε μικρό διαμέρισμα και θέλει να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

1. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση των περισσότερων παραθύρων, τοποθετώντας καθρέπτες απέναντι από τα παράθυρα, έτσι ώστε να αντανακλάται το φως.

2. Τοποθετήστε μεγαλύτερα πορτατίφ. Είναι λάθος να βάζουμε μικρά φωτιστικά και μικρά κομοδίνα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσουμε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους αντί για κομοδίνα και ακόμα καλύτερα να είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Όσο για τα πορτατίφ, αυτά πρέπει να είναι μεγάλα.

3. Κρεμάστε τα φωτιστικά σας κοντά στο ταβάνι, γιατί έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση ενός πιο ψηλοτάβανου σπιτιού. Ομοίως και οι κουρτίνες πρέπει να είναι κρεμασμένες αρκετά εκατοστά πάνω από τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα.

4. Αγοράστε χαλί στο σωστό μέγεθος. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε πολλά διαφορετικά χαλιά σε ένα μικρό χώρο. Ενδείκνυται να τοποθετήσετε ένα μεγάλο χαλί, στις σωστές διαστάσεις σε όλο το χώρο του σαλονιού.

5. Λευκό παντού. Είναι αυτονόητο ότι το άσπρο χρώμα, το υπόλευκο, το μπεζ είναι ό,τι πιο σωστό για τους τοίχους ενός μικρού σπιτιού. Ακόμα καλύτερα, το χρώμα των τοίχων να είναι ίδιο με το χρώμα του ταβανιού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50