search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:06
MENU CLOSE

Γαβρόγλου: «Φέτος έγινε ένα τεράστιο βήμα αναβάθμισης των ολιγοθέσιων σχολείων»

11.09.2017 07:17
Γαβρόγλου: Η Κεραμέως μας κοροϊδεύει συνειδητά - Media

 

Την εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ένταξη από φέτος στο ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά το πέρας του αγιασμού για τη νέα σχολικών χρονιά, στο ολιγοθέσιο δημοτικό της Πέρδικας στην Αίγινα.

«Πάνω από ένα εκατομμύριο μαθήτριες και μαθητές, 150.000 εκπαιδευτικοί, πάνω από 10.000 σχολεία, πάνω από 25 εκατ. βιβλία είναι στη θέση τους και αρχίζει η σχολική χρονιά μ’ έναν ομαλό τρόπο», είπε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα, είναι «τεράστια επιτυχία» το ότι τα σχολεία φέτος άνοιξαν «στην ώρα τους και με καλύτερους όρους» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Δεν θα πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες γιατί δεν γινόταν το ίδιο τόσες δεκαετίες. Θα πρέπει να χαρούμε για το ότι γίνεται. Και θα πρέπει να πούμε ότι επιτέλους και εμείς, σαν πολλές άλλες χώρες, είμαστε μια κανονική χώρα που το άνοιγμα των σχολείων δεν θα είναι πάντα πρώτη είδηση. Η κανονικότητα είναι δυνατόν να γίνει. Δεν τη χρεώνεται καμία κυβέρνηση, αλλά τη χρεώνονται οι εκπαιδευτικοί μας, ο τόπος μας, η πατρίδα μας, και αυτό πρέπει να το χαρούμε», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η Πολιτεία ήταν παρούσα στην Αίγινα σήμερα, για να τονιστεί η σημασία της ένταξης των ολιγοθέσιων σχολείων στο ολοήμερο πρόγραμμα. «Τα 835 ολιγοθέσια σχολεία γίνονται για πρώτη φορά ολοήμερα. Και σε αυτά επίσης πάνε ειδικότητες για τα μαθήματα της ξένης γλώσσας της Πληροφορικής όπως και άλλες ειδικότητες. Κάνουμε λοιπόν φέτος ένα τεράστιο βήμα, αναβαθμίζοντας τα ολιγοθέσια σχολεία», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε στους μαθητές για το «ταξίδι στη γνώση» που ξεκινά για όλους, ανεξαιρέτως τάξης, μέσα απο το σεβασμό στον διπλανό και τη δημοκρατία και παράλληλα, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς της χώρας, αλλά και τον μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής που όρισε η Εκκλησία για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, για τη συμβολή του στην επίλυση πολλών σύνθετων ζητημάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15