search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Αποκρυπτογραφήθηκε η επιστολή της δαιμονισμένης μοναχής στην Ιταλία (photos)

11.09.2017 12:17
Εννιάχρονος πέθανε σε εξορκισμό: Συνελήφθησαν ο πατέρας και η αρχιέρεια της αίρεσης - Media

Θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο θρίλερ η ιστορία που εκτυλίχθηκε στο μοναστήρι Palma di Montechiaro της Ιταλίας, όπου μοναχή η οποία φερόταν να ήταν δαιμονισμένη έγραψε επιστολή παροτρύνοντας τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν την πίστη τους. 

Σχεδόν τριακόσια σαράντα χρόνια μετά οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν την επιστολή της καλόγριας και να αποφανθούν ότι το χειρόγραφο είχε σατανικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρωταγωνίστρια είναι η Ιταλίδα καλόγρια του 17ου αιώνα, η Maria Crocifissa della Concezione η οποία έγραψε την επιστολή στις 11 Αυγούστου 1676. Υποστήριζε ότι ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο χειρόγραφο περιλαμβάνονται σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών.

Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία αποκρυπτογράφησε την επιστολή.  «Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι σατανικό» ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate.

Ωστόσο, εκτός από τα σενάρια περί δαιμονισμού, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μοναχή να έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο. Ωστόσο, ήταν πολυμαθής γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να εφεύρει έναν μυστικό κώδικα. 

«Η θεωρία μου ήταν ότι η επιστολή περιέχει ένα ακριβές αλφάβητο που εφηύρε η καλόγρια, αναμειγνύοντας με μεγάλη προσοχή σύμβολα που ήδη γνώριζε. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Υπάρχουν κάποια που επαναλαμβάνονται, ίσως σκόπιμα ή ίσως ασυνείδητα» σημείωσε ο επικεφαλής του Κέντρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15