search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Μεγάλη φωτιά με δύο μέτωπα στην Αχαΐα – Απειλούνται τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι (Videos)

11.09.2017 16:08
Μεγάλη φωτιά με δύο μέτωπα στην Αχαΐα - Απειλούνται τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι  (Videos) - Media

 

Τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Μάλιστα, στην εκκένωση της κοινότητας ‘Αρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από τη φωτιά, προχωρούν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην ‘Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

«Eίμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες ‘Αρλα και Ελαιοχώρι, καθώς και το μοναστήρι» συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας και εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με το ένα από αυτά να απειλεί την κοινότητα ‘Αρλα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κοντά στην ‘Αρλα βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν κοντά στις κοινότητες Ελαιοχώρι και Τζάιλο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Στο μεταξύ το έργο των επίγειων πυροσβεστικών συνδράμουν από αέρος ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24