search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41
MENU CLOSE

Γεννηματά: Έπεσε το προσωπείο του φιλοεπενδυτή Τσίπρα

11.09.2017 18:03
Γεννηματά: Έπεσε το προσωπείο του φιλοεπενδυτή Τσίπρα - Media

 

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη βήμα της 82ης ΔΕΘ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά, με αφορμή και την υπόθεση της Eldorado Gold, υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη υπονομεύουν τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική. 2500 εργαζόμενοι στο δρόμο οδηγούνται στην ανεργία. Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ κατέρρευσε, οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης».

Παράλληλα, κάνοντας μια συνολική περιγραφή της οικονομίας, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας βλέπει “μόνο ευτυχισμένους ανθρώπους” στην Ελλάδα. Αν βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά του, αν κυκλοφορήσει στον κόσμο, θα διαπιστώσει ότι:

  • Τα Ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν σε φόρους 27,5 δις ως το τέλος του 2017. Και ήδη η αδυναμία πληρωμής αποτυπώνεται στην υστέρηση των εσόδων.
  • Κάθε ημέρα έχουμε 900 κατασχέσεις σε λογαριασμούς
  • 140.000 συνταξιούχοι περιμένουν για πολλούς μήνες να πάρουν και αυτοί τις μειωμένες συντάξεις τους από τον Νόμο Κατρούγκαλου.
  • Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα φθάνει στο απειλητικό ύψος των 300 δις ευρώ.
  • 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικίας προωθούνται ως το τέλος του 2017. Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει.
  • Μιλούν για «έξοδο από τα μνημόνια», αυτοί που υπέγραψαν μνημόνιο διαρκείας.
  • Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι παγωμένα.
Οι τράπεζες μετά το φιάσκο του 2015, δεν μπορούν ακόμη να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και συνέχισε την επίθεσή της στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «εμείς κ. Τσίπρα ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Όπου οι πολίτες βιώνουν τα προβλήματα της πολιτικής σας. Προχθές στην ομιλία σας, τα εξαφανίσατε. Μετά τα ψέματα οι φαντασιώσεις.
 
Μας μεταφέρατε σε ένα φανταστικό παράδεισο και νομίζετε ότι καθαρίσατε. Οι πολίτες όμως σας περιμένουν στην κάλπη για τη σκληρή απάντηση. Όχι δεν “πάμε καλά” κύριε Τσίπρα. Δεν θα πανηγυρίσουμε γιατί χάσαμε 2,5 χρόνια για να ξαναγυρίσουμε στο 2014. Γιατί πληρώσαμε τους τυχοδιωκτισμούς των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέα μέτρα λιτότητας 15 δισ. ευρώ, έχασε 86 δισ. η Ελληνική Οικονομία και παραδόθηκε ο εθνικός πλούτος στους ξένους για 99 χρόνια».
 
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι η ώρα για την Νέα Αλλαγή» υποστηρίζοντας ότι η Κεντροαριστερά εξελίσσεται στον «νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας» σε ένα «νέο, ισχυρό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την Ελλάδα στο έλεος της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή».
 
Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν αρκεί η εκλογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά ότι «πρέπει να φύγουν. Και να καταδικασθούν με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ηγεσία και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθούν στρατηγικά. Για να συντριβεί μαζί τους ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η μισαλλοδοξία. Η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα των προοδευτικών ιδεών ούτε και να αφήσει χώρο για συντηρητική παλινόρθωση», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζουν η ΝΔ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, οι θεματοφύλακες της διαρκούς λιτότητας».
 
Αναφερόμενη σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως «όσοι υπολογίζουν χωρίς εμάς ή όσοι σχεδιάζουν για μας θα βρεθούν μπροστά σε πολύ μεγάλες εκπλήξεις, μετά την έκφραση του λαού» και πρόσθεσε: «Πολλοί αγωνιούν για το τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές. Γνωρίζουν όμως ότι εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. Είναι απόλυτα σαφές ότι θα την ακολουθήσουμε μέχρι τέλους. Τα δεκανίκια για την συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού. Σε κάθε περίπτωση πρώτα θα μιλήσει ο λαός και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, διαμορφώνοντας τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς».
 
Οπως υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «οι επόμενες εκλογές θα είναι «αναμέτρηση για τρεις. Από κει και πέρα έχουμε τονίσει ότι η σημερινή συγκυρία επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και την συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Και θα ζητήσουμε από όλα τα κόμματα που διακηρύσσουν την πίστη τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:40