search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28
MENU CLOSE

Εκδίδονται οι πρώτες ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ

11.09.2017 19:40
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Επιμένει κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο Μαυραγάνης - Media

 

Μέχρι το τέλος του μηνός θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών και η έκδοσή τους καθίσταται δυνατή αφού δόθηκε το “πράσινο φως” από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εντός του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθούν και οι πρώτες πύλες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Οι κάτοχοι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή της κάρτας θα περνούν ανέπαφα το εισιτήριό τους από τα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί από την περασμένη Άνοιξη σε όλους τους σταθμούς του δικτύου τα λεωφορεία , τα τρόλεϊ και το τραμ.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σταδιακά αλλά για κάποιο διάστημα θα παραμένουν κάποιες πύλες εισόδου ανοικτές- δεν θα ανοίγουν δηλαδή ταυτόχρονα με τον σκανάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου- ώστε να περνούν όσοι έχουν χάρτινα εισιτήρια. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς όλες οι πύλες θα κλείσουν όταν ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά αυτό προϋποθέτει την πλήρη εξοικείωση του κοινού με το νέο σύστημα. Μάλιστα για την εξοικείωση του κοινού στα νέα δεδομένα ο ΟΑΣΑ προχωρά και σε εκπτωτικά προϊόντα όπως η χορήγηση δωρεάν ενός εισιτηρίου επιπλέον, με την αγορά μιας δεκάδας μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Επίσης προγραμματίζεται η έκδοση ενός ακόμη πακέτου προσφοράς των 30 εισιτηρίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:28