search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:48
MENU CLOSE

«Προβληματισμός» Καναδά για το ζήτημα της Eldorado Gold

13.09.2017 17:49
«Προβληματισμός» Καναδά για το ζήτημα της Eldorado Gold - Media
 
Ο Καναδός υπουργός Εμπορίου είχε εκφράσει τον Μάρτιο με επιστολή που είχε στείλει στον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, «προβληματισμούς» αναφορικά με καθυστερήσεις σε χορήγηση αδειών στην Eldorado Gold, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο υπουργός Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάν.
 
Έπειτα από συνάντηση που είχε με στελέχη της εταιρείας σε συνέδριο στο Τορόντο τον Μάρτιο, ο Σαμπάν υπογράμμισε στην επιστολή του ότι οι καναδικές εταιρείες αναμένουν να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης και η Eldorado έχει κάνει «ό,τι μπορεί ώστε να συμμορφωθεί με τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς».
 
«Το κάνουμε αυτό πάντα όταν βλέπουμε ότι καναδικές εταιρείες που λειτουργούν στο εξωτερικό δεν έχουν δίκαιη µεταχείριση αναφορικά με τα δικαιώματα και τους κανονισμούς σε εκείνη τη χώρα και θα ξαναθέσω το ζήτημα στον Έλληνα ομόλογό μου σε τηλεφωνική επικοινωνία», τόνισε ο Σαμπάν.
 
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε μια καλή εμπορική σχέση. Ο Καναδάς αποτελεί μέρος της Ομάδας των Επτά (G7) και όταν ο Καναδάς μιλά, ο κόσμος ακούει», είπε χαρακτηριστικά.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:45