search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα

14.09.2017 04:34
Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα - Media

 

‘Ανοιξε η αυλαία του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας, με τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών του Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού ομόλογού του Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι δύο ισχυροί άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία στην είσοδο του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε στον Ιταλό πρωθυπουργό, τη μοναδική θέα της Πλατείας Σπιανάδα και του Παλιού Φρουρίου από το μπαλκόνι της αίθουσας Ροτόντα του πρώτου ορόφου των Ανακτόρων, που θα διεξαχθεί το Ανώτατο Συμβούλιο.

Στην πρώτη αυτή επίσημη διακυβερνητική συνάντηση συνεργασίας, που γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συμμετέχουν υπουργοί, γενικοί γραμματείς και κυβερνητικά κλιμάκια των δύο χωρών που στόχο έχουν να θέσουν τις βάσεις για την επίτευξη καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε επιχειρηματικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Από την ελληνική κυβέρνηση συμμετέχουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, από το Υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Νικόλαος Κοτζιάς, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο υφυπουργός Ιωάννης Μπαλάφας, από το Υπουργείο Τουρισμού η υπουργός Έλενα Κουντουρά και από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπουργός Λυδία Κονιόρδου.

Αντίστοιχα, την ιταλική κυβέρνηση εκπροσωπούν από το υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Αντζελίνο Αλφάνο, από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης ο Υπουργός Κάρλο Καλέντα (Carlo Calenda), από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο υπουργός Ντάριο Φραντσεσκίνι (Dario Franceschini), από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο υπουργός Υποδομών Γκρατζιάνο Ντέρλιο (Graziano Delrio) και από το Υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Ντομένικο Μαντζιόνε (Domenico Manzione).

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών αναμένεται να δοθεί συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ολομέλεια του Πρώτου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52