search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:27
MENU CLOSE

ΟΑΣΑ: Προμήθεια «έξυπνων καρτών» 5 εκατ. ευρώ για τα e-εισιτηρία

14.09.2017 10:03
ΟΑΣΑ: Προμήθεια «έξυπνων καρτών» 5 εκατ. ευρώ για τα e-εισιτηρία - Media

Στην προμήθεια 2,5 εκατ. «έξυπνων» καρτών και 25 εκατ. «έξυπνων» εισιτηρίων, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, προχωρά το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πλήρους εφαρμογής του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου». Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αναφέρει στη «Ν» ο δ/νων σύμβουλος του οργανισμού Ιωάννης Σκουμπούρης, ολοένα και διευρύνονται.  Η αξία των πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε, από 747.752 ευρώ τον Ιούνιο σε 1,6 εκατ. τον Ιούλιο, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα από τον Φεβρουάριο, που τέθηκε σε σταδιακή λειτουργία, έως και τον Ιούλιο σε πάνω από 3,5 εκατ.

Η καθιέρωση του πρώτου εκπτωτικού προϊόντος του ΟΑΣΑ, με τα 10+1 εισιτήρια, που μειώνει την τιμή του κομίστρου σε 1,27 από 1,40 ευρώ, δείχνει τις δυνατότητες του νέου συστήματος.
«Πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προσφέροντας παράλληλα κίνητρο στο επιβατικό κοινό να γνωρίσει το νέο σύστημα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης. 

Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, συνιστά το πρώτο βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση. Tις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσωποποιημένων «έξυπνων» καρτών για τους συστηματικούς επιβάτες , από τους σταθμούς Σύνταγμα, Ελληνικό, Ανθούπολη, Δ. Πλακεντίας και Αγ. Μαρίνα.

Πηγή: Naftemporiki

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:26