search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Σαμαράς: Ποιοι δύο μήνες; Ούτε σε δύο χρόνια δεν θα καθαρίσει ο Σαρωνικός

14.09.2017 13:25
Μαξίμου: Σε «γραμμή Καραμανλή» για σύνθετη ονομασία ο Σαμαράς το 2009 - Media

 

Έντονα επικριτικός για τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για τη ρύπανση στο Σαρωνικό εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το χρόνο που θα χρειαστεί να γίνει ο καθαρισμός του περιβάλλοντος από το μαζούτ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 μέρες θα είναι εντάξει. Πως το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Αυτό θα αποβεί σε βάρος τους»

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: «Λένε σε 2 μήνες θα είναι εντάξει… Σε 2 μήνες; Λέω… και 2 χρόνια. Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει… Στην πατρίδα μου στην Πύλο… θυμάστε πόσο χρόνο πήρε;», προσθέτοντας ότι «αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;».

Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα μακροπρόθεσμων συνεπειών από τη ρύπανση διερωτώμενος «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πως θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35