search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Σε 20-25 μέρες θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του Σαρωνικού

14.09.2017 13:50
Κουρουμπλής: Σε 20-25 μέρες θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του Σαρωνικού - Media
 
Την εκτίμηση ότι σε «25 με 30 μέρες υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός» εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια». Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών καθαρισμού των υδάτων και των ακτών τονίζοντας ότι «μέρα με τη μέρα έχουμε βελτίωση» και υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με δημάρχους και βουλευτές των περιοχών που έχουν πληγεί.
 
Ο κ. Κουρουμπλής δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των συνεργείων καθαρισμού λέγοντας ότι «για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τι εννοούσε; Στη δική του εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά μέσα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη; Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης;».
 
Τόνισε, δε, ότι «όταν η βύθιση γίνεται ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 6:14 υπάρχει το μέιλ που ανατίθεται η ευθύνη στην εταιρεία. Στις 9.30 μπαίνουν τα φράγματα και στις 10 ξεκινά η άντληση» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το “όσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν” και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω»
 
Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος είπε ότι «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην σφράγιση του ναυαγίου» και διερωτήθηκε «από πού ενημερώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση; Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ήρθαν να ζητήσουν ενημέρωση από το υπουργείο;» καλώντας τους πάντες να αντιμετωπίσουν όλοι την κατάσταση με «σοβαρότητα»
 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι «ήταν εντυπωσιακό πόσο γρήγορα υπήρξε κινητοποίηση μετά το ναυάγιο τα ξημερώματα της Κυριακής». Υπογράμμισε ότι «έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο (ΕΕ) για έγκριση δαπανών», ξεκαθαρίζοντας ότι «το κόστος της επιχείρησης θα το πληρώσει ο υπεύθυνος της διαρροής».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42