search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Είναι ο ερωτικός σας σύντροφος ψυχοπαθής; – Τα οκτώ σημάδια που θα τον «προδώσουν»

14.09.2017 19:01
Μήπως βγαίνετε ραντεβού με έναν ψυχοπαθή; - Τα τέσσερα σημάδια για να το καταλάβετε - Media

 

Έχετε βρει τον ερωτικό/σεξουαλικό σύντροφο των ονείρων σας, ωστόσο, κάτι η τηλεόραση, κάτι το σινεμά, κάτι ο περίγυρός σας, το σκουλήκι της αμφιβολίας έχει τρυπώσει μέσα στο μυαλό σας: μήπως είναι ψυχοπαθής;

Στην πραγματικότητα, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις αγνής και αμόλυντης… ψυχοπάθειας είναι λίγες (περίπου το 1% του συνολικού πληθυσμού), ωστόσο, αν διακρίνετε αυτά τα σημάδια στον/στην σύντροφό σας, καλό είναι να ανησυχείτε:

1. Υπερμεγέθες «εγώ»: ένα βασικό χαρακτηριστικό των ψυχοπαθών είναι ότι ο εγωισμός τους και ο ναρκισσισμός τους «χτυπάει κόκκινο».

2. Περίεργο παρελθόν: αν ο/η σύντροφός σας έχει υπερ-σεξουαλικό παρελθόν και πολλές αποκλειστικά και μόνο σεξουαλικές σχέσεις, το ενδεχόμενο να είναι ψυχοπαθής αυξάνει.

3. Έλλειψη φόβου: οι ψυχοπαθείς, σύμφωνα με έρευνες, έχουν έντονη έλλεψη φόβου, ιδίως αν μέσω μιας θαρραλέας πράξης επιτύχουν τους σκοπούς τους.

4. Παρορμητικότητα: οι ψυχοπαθείς επίσης χαρακτηρίζονται από παρορμητικότητα και από αδιαφορία για τις συνέπειες των πράξεών τους.

5. Απουσία συμπάθειας: η απουσία ενδιαφέροντος για τα συναισθήματα των άλλων είναι ένα από τα bona fide χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών.

6. Απουσία τύψεων: οι ψυχοπαθείς αισθάνονται τύψεις, ωστόσο, μόνο όταν κάνουν κάτι που τους επηρεάζει αρνητικά και, επίσης, δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

7. Διαζύγιο από την αλήθεια: αν και είναι καλύτεροι στο να λένε ψέμματα, αν διαπιστώσετε ότι ο/η σύντροφός σας ψεύδεται ασύστολα, τότε ενδέχεται να υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα.

8. Έλλειψη σχέσεων: οι ψυχοπαθείς έχουν την τάση να «καίνε γέφυρες» όταν τελειώνουν μια σχέση, με αποτέλεσμα ο κύκλος τους να είναι πολύ περιορισμένος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02