search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:30
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Λονδίνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό: 20 τραυματίες (Video – Photos)

15.09.2017 07:49
Συναγερμός στο Λονδίνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό: 20 τραυματίες (Video - Photos) - Media

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε  το πρωί της Παρασκευής στο μετρό του Λονδίνου κατά την οποία τραυματίστηκαν 18 άνθρωποι και η οποία χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική” από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

“Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο “δραστικά” μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

“Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι “λαμβάνει τακτική ενημέρωση” για την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

Sun: Είκοσι τραυματίες, διαφεύγει άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι

Στην ιστοσελίδα της η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun αναφέρει ότι από την “αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κουβά” που εξερράγη στο βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπογείου σε ώρα αιχμής (08:20 σήμερα το πρωί τοπική ώρα) τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας μικρός μαθητής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία αντιμετωπίζει την έκρηξη ως τρομοκρατικό συμβάν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει.

 

 

Αυτόπτης μάρτυρας: “Ακούστηκε ήχος ανάφλεξης”

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες.

Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν.

Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Αξιωματικοί της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, μετέδωσε το SKY NEWS.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15