search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Τσιρώνης: «Η προηγούμενη κυβέρνηση το έσκασε σαν λαγός γιατί δεν τήρησε κανέναν στόχο από τους συμφωνηθέντες»

15.09.2017 10:32
Τσιρώνης: Επιβεβλημένο το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα - Aιχμές για τις φιλοζωικές - Media

 

 

«Η Ελλάδα το 2015 ήταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η προηγούμενη κυβέρνηση το έσκασε σαν λαγός γιατί δεν τήρησε κανέναν στόχο από τους συμφωνηθέντες με τους θεσμούς. Η χώρα ήταν σε πλήρη αναξιοπιστία. Καταφέραμε με δυσκολία να αλλάξουμε την εικόνα, κρατήσαμε τη χώρα όρθια». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννης Τσιρώνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, από τη Θεσσαλονίκη την οποία επισκέπτεται σήμερα, «το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανεργία και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια».

Σημείωσε, δε, πως δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο για τον οποίο η αντιπολίτευση ζητά εκλογές πριν το 2019: «Εάν εξαιρέσουμε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν στο παλιό πελατειακό σύστημα και βιάζονται πριν προλάβουμε να τα καταφέρουμε, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οποιοσδήποτε πολίτης θέλει σήμερα εκλογές. Βλέπω και στα δικά τους γκάλοπ, που δεν τα πολυεμπιστεύομαι, πως οι ίδιοι που λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, στο ερώτημα εάν θέλουν σήμερα εκλογές, λένε όχι. Κανείς δεν θέλει εκλογές. Ό,τι γίνεται αυτό το διάστημα είναι αυτά που υποσχεθήκαμε και πάμε μέχρι κεραίας».

Για την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό, ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Από την αλληλογραφία και τα έγγραφα του Λιμενικού αποδεικνύεται περίτρανα πως όχι μόνο δράσαμε ταχύτατα, αλλά δράσαμε ταχύτερα από άλλα ανάλογα περιστατικά, όπως ήταν το Sea Diamont». «Όποιος έχει την αυταπάτη, να μας υποδείξει κάποια άλλη χώρα, κάποια άλλη κυβέρνηση, που μάζεψε καλύτερα μαζούτ στη θάλασσα. Δυστυχώς, όταν υπάρχει διαρροή μαζούτ η καταστροφή είναι τρομακτική και ανυπολόγιστη. Εκτός κι αν μπορέσεις να βάλεις το ναυάγιο σε μία φούσκα, όπως γίνεται σε κόμικ» πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε τη φράση του ότι «την ευθύνη την έχει μία κοινωνία ολόκληρη και μία παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές, που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας» υποστηρίζοντας: «Δεν εννοούσα την κοινωνία, αλλά το οικονομικό σύστημα. Η οικονομία του πετρελαίου έχει ταξικό πρόσημο. Δεν ισχύει ότι εγώ φόρτωσα τους πάντες ίσα. Το αντίθετο μάλιστα. Είπα ότι τα πετρελαϊκά λόμπι αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή και αυστηροποίηση των κανόνων».

Επίσης, έστειλε το μήνυμα σε κτηνοτρόφους και γεωργούς πως «κάτι ήδη άλλαξε», ενώ χαρακτήρισε τεράστια μεταρρύθμιση τους δασικούς χάρτες, υπογραμμίζοντας πως «για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να νομιμοποιήσουν τις εκτάσεις και να γίνουν κύριοι του εαυτού τους και όχι πελάτες κάποιου εκβιαστή».

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:52