search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33
MENU CLOSE

Παπαδημητρίου: Όχι στην ενθάρρυνση δημιουργίας στρατηγικών κακοπληρωτών

15.09.2017 11:02
Παπαδημητρίου: Όχι στην ενθάρρυνση δημιουργίας στρατηγικών κακοπληρωτών - Media

 

Μη εφικτή είναι κατά τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου η θεσμοθέτηση προτιμησιακού καθεστώτος σε δανειολήπτες που έχουν υποθηκευμένη την πρώτη τους κατοικία και θέλουν να υποβάλουν πρόταση για την εξαγορά του «κόκκινου» δανείου τους, πριν αυτό καταλήξει σε ξένο fund.

«Μια τέτοια ρύθμιση θα ενθάρρυνε τη δημιουργία στρατηγικών κακοπληρωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Όπως εξήγησε «μια ρύθμιση όπου ένας δανειολήπτης γνωρίζει ότι είναι προς το συμφέρον του να μην αποπληρώσει το δάνειό του θα δημιουργήσει μεγάλο πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας,, «το fund, όταν αγοράζει δάνεια, δεν είναι προς όφελός του να δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα για τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο. Τα funds αγοράζουν πακέτα δανείων και δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν σε εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα» και πρόσθεσε πως «είναι αδύνατον να βγουν τα μη εξυπηρετούμενα και να δημιουργηθεί καινούργιο πακέτο. Δεν μπορεί να γίνει τέτοιος νόμος». Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου ο Δ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «αυτή τη μονομερή απόφαση, που έκανε η Κύπρος, εμείς δεν μπορούμε να την κάνουμε». 

Ο Δ. Παπαδημητρίου τόνισε ακόμα πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών «δημιουργήθηκε για να προστατεύσει αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Θα διαπραγματευτούμε για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως το έθεσε ο κ. Σταθάκης». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33