search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Σταθάκης: Δεν μπορείτε να φτιάξετε fan club της Eldorado

15.09.2017 12:13
Τι λέει ο Σταθάκης για την μετάταξη πρώην συμβούλου του στην τεχνική υπηρεσία της Βουλής - Media

 

Σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησε από τη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης για το θέμα της Eldorado Gold. Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερώτησεις για το θέμα των τελευταίων ημερών ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τα κόμματα «για μια ακόμη φορά να απέχουν από οποιαδήποτε ταύτιση με τις προθέσεις μιας εταιρείας η οποία το τελευταίο διάστημα κατέδειξε μια κουλτούρα που προσβάλλει αν μη τι άλλο την ομαλή λειτουργία μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας», όπως είπε. 

«Δεν έχω καμία αντίρρηση η εταιρεία – και κάθε εταιρεία – να αγαπά ορισμένα κόμματα και να μην αγαπά άλλα. Δεν έχω αντίρρηση η Eldorado Gold να φτιάξει fan club φίλων της ΝΔ ή της Ένωσης Κεντρώων. Με το ανάποδο έχω πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης και στρεφόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε πως «δεν μπορείτε να φτιάξετε fan club της Eldorado Gold». 

Ο Γιώργος Σταθάκης, παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία λέγοντας πως αποτελεί διαχρονική απόφαση των αρμόδων υπηρεσιών του υπουργείου να μην γίνει αποδεκτή η μελέτη της εταιρείας. «Η μελέτη της εταιρείας επιστράφηκε τον Ιούλιο 2016 με τις ενστάσεις του υπουργείου. Το Δημόσιο έχει υπηρεσίες δεν τα λένε αυτά οι υπουργοί. Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαχρονικά λένε ότι την όλη λειτουργία της εταιρείας πρέπει να την ερευνήσουμε» ανέφερε αρχικά ο Γ. Σταθάκης και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Μανιάτης λοιπόν επέστρεψε την μελέτη ως μη αποδεκτή και το ίδιο έκανε ο κ. Σκουρλέτης.

Η εταιρεία αντί να επαναφέρει την μελέτη υιοθετώντας τις παρατηρήσεις προσέφυγε στο ΣτΕ και έστειλε εξώδικο στον υπουργό». Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ακόμα πως έχει αδειοδοτηθεί το έργο στην Ολυμπιάδα και έχει σταλεί στη Διαιτησία το θέμα της εξόρυξης στις Σκουριές αλλά και της καθετοποίησης ενώ αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του ΣτΕ σημειώνοντας πως οι 18 από τις 19 αφορούν την προσφυγή πολιτών εναντίον αποφάσεων του κράτους και δεν είναι διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία και το δημόσιο.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως «το κράτος έχει συνέχεια, υπάρχει σύμβαση με εταιρεία του δημοσίου και πρέπει να εξαντλούνται οι όροι και οι προυποθέσεις για την επένδυση, με αυστηρή περιβαλλοντική προστασία και καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να διασφαλιστεί όφελος για το δημόσιο». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23