search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:03
MENU CLOSE

Η Μέρκελ «μπορεί να φανταστεί» Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, αλλά…

15.09.2017 12:58
Ενός φιάσκου μύρια έπονται - Media
 
Υπέρ της πρότασης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη θεσμοθέτηση της θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά, όπως το συνηθίζει, έθεσε τις γνωστές γερμανικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε πολύ καλά να φανταστεί έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, αλλά υπογράμμισε πως η δημιουργία μιας τέτοιας θέσης θα πρέπει να υποστηριχθεί με μεταρρυθμίσεις ουσίας.
 
«Βεβαίως χρειαζόμαστε να ενισχύσουμε τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης … Δεν έχω τίποτα εναντίον ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών. Μπορώ πολύ καλά να το φανταστώ», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.
 
«Όμως το σημαντικό για μένα είναι να υποστηρίξουμε τα συνθήματα -“οικονομική διακυβέρνηση” και “ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών” και “προϋπολογισμός”- με ουσία». Η Μέρκελ πρόσθεσε πως, παρόλο που η νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη είναι εναρμονισμένη, η οικονομική συνεργασία εξακολουθεί «να μην έχει συνοχή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02