search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε κάθε πρόβλημα δείχνουν την ανικανότητά τους»

15.09.2017 13:10
Θεοδωράκης: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε κάθε πρόβλημα δείχνουν την ανικανότητά τους»  - Media

 

Για την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων της Σαλαμίνας, την οποία επισκέφθηκε χθες, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου στην τηλεόραση του Alpha. «Αυτό που κρατώ είναι η κραυγή μιας γυναίκας στα Σελήνια η οποία μου είπε ότι οι παραλίες μας μπορεί να μην ήταν οι ωραιότερες του κόσμου, αλλά αυτές είχαμε και τώρα πια δεν τις έχουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι καθώς οι ζωές τους «ρήμαξαν» ενώ επεσήμανε ότι «το μείζον είναι ότι υπήρξε μια κυβερνητική ραθυμία και αυτό είναι σαφές». Όπως είπε: «ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι μόνο για τα καλά. Είναι και για τα κακά. Εμένα όμως δεν μ’ ενδιαφέρει απλώς να κουνάω το δάχτυλο στους αντιπάλους μας τη στιγμή της μεγάλης καταστροφής. Θέλω να λύσω το πρόβλημα, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τους θεωρώ ανίκανους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει ένα σοβαρό πλάνο από την κυβέρνηση και να εγγυηθούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουν ξανά τις παραλίες τους καθαρές». Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διορθωθεί η ζημιά και αναφέρθηκε στη δυνατότητα εύρεσης χρηματοδότησης από την ΕΕ μέσω «του ευρωπαϊκού ταμείου που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι αυτές τις υποθέσεις».

Ως προς τις εξελίξεις για τη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού Κινήματος επεσήμανε ότι αυτό που θέλουμε είναι «ένα ζωηρό κέντρο, ένα κέντρο μεγάλων μεταρρυθμίσεων», που στις πρώτες θέσεις θα υπάρχουν «νέα πρόσωπα της πολιτικής, άνθρωποι που έρχονται από την κοινωνία για να προσφέρουν για λίγο χρονικό διάστημα και μετά να αποσυρθούν». Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι εκλογές αφορούν, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο κ. Αλιβιζάτος, έναν «Νέο Ενιαίο Πολιτικό Φορέα».

Μιλώντας για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «το Ποτάμι είναι μια μεγάλη ιδέα και “δεν πεθαίνει” εύκολα, αλλά η ουσία είναι ότι η κυρία Γεννηματά και εγώ κάναμε μια πολύ μεγάλη υποχώρηση για να βάλουμε τα θεμέλια αυτής της “ιστορίας” και θέλω κάποια στιγμή, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, να μας το πιστώσετε γιατί και οι δυο μας θα μπορούσαμε να μείνουμε στην ασφάλεια των κομμάτων μας».

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το καλό του τόπου επιβάλλει να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Επομένως δεν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που δε θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα». Όπως είπε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πιστεύω ότι μπορούν αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν τη χώρα. Σε μια δευτέρα παρουσία μπορεί να έχουν καταλάβει τα λάθη τους. Προς το παρόν δημιουργούν μόνο προβλήματα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του Πρωθυπουργού που αλλάζει ανάλογα με τη μέρα, ανέφερε: Ο κ. Τσίπρας έχει υπάρξει απ’ όλα. Έχει πάει από το “Go back Μαντάμ Μέρκελ” στο “η ανοιχτόμυαλη κυρία Μέρκελ”. Έχει υπάρξει από υβριστής του Ανδρέα Παπανδρέου, θιασώτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσει σε ποιο μετερίζι θέλει να τον βρει η ιστορία, να μη παίζει με τις καρέκλες. Αυτό καταντά και λίγο αστείο, όταν αυτό δε καθρεφτίζεται σε συγκεκριμένες θέσεις στην κοινωνία. Πρέπει να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορεί να είσαι πάντα και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:59