22/04/2019 10:16:40

«Μπλόκο» της ΕΚΤ στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών

«Μπλόκο» της ΕΚΤ στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών - Media

 

Μπλόκο στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για έλεγχο του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών έβαλε η ΕΚΤ διά στόματος του μέλους του Δ.Σ. της, Μπενουά Κερέ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), ο Μπενουά Κερέ απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
«Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Μπ. Κερέ και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Κερέ, «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης , κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταΐσελμπλουμ, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ξεκαθάρισε ότι το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.