search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας, λόγω τρομοκρατίας και… Τραμπ (Video)

15.09.2017 15:04
Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας, λόγω τρομοκρατίας και... Τραμπ (Video) - Media

 

Σε κίνδυνο θέτει την «ειδική σχέση» που ανέκαθεν είχαν Βρετανία και ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, λόγω του… εθισμού του στο Twitter και της ανάγκης του να σχολιάζει τα πάντα, ακόμα και χωρίς να έχει τα απαραίτητα στοιχεία.

Η νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Βρετανίας πυροδοτήθηκε από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Πριν καν η αστυνομία ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για τέτοια, ο Τραμπ μπήκε στο Twitter και έγραψε: «Ακόμα μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν loser τρομοκράτη. Αυτοί είναι άρρωστοι και παράφρωνες άνθρωποι που βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Απαιτείται πρόληψη».

Και, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πώς βλέπει την κατάσταση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ έγραψε επίσης ότι «Οι loser τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπιστούν με πιο σκληρό τρόπο. Το internet είναι το μέσο στρατολόγησής τους και πρέπει να το αποκόψουμε και να το χρησιμοποιήσουμε καλύτερα».

Η… τουιτεροκαταγίδα του Τραμπ προκάλεσε αμηχανία και οργή στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, η Τερέζα Μέι τόνισε ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους αυτής της «άνανδρης επίθεσης».

(πηγή βίντεο: BBC)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33