search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20
MENU CLOSE

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο για τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης – Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

15.09.2017 18:10
Βρετανία: Εκκενώνεται σταθμός του μετρό στο Λονδίνο - Media

 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα εν ώρα αιχμής στο μετρό του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq.

“Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (…) το Ισλαμικό Κράτος” επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές σήμερα μετά την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.
 
«Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης, την οποία η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.
 
Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».
 
Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.
 
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που διαπράχθηκε στον απόηχο του κύματος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες που έχουν συγκλονίσει τη Βρετανία, την ευθύνη των οποίων έχει κυρίως αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
 
Τα μαζεύει ο Τραμπ, «θα συνεργαστούμε με τη Βρετανία»
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Βρετανία για την αποτροπή επιθέσεων, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, μετα την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασε το Λονδίνο για tweets του Αμερικάνου προέδρου.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του προς τους τραυματίες και «υποσχέθηκε τη συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Βρετανία με στόχο την αποτροπή επιθέσεων παγκοσμίως οι οποίες στοχοθετούν αθώους πολίτες και στη μάχη κατά του εξτρεμισμού» τόνισε η αμερικανική προεδρία.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20