search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:07
MENU CLOSE

Kολυμπούν στα μολυσμένα νερά του Αλίμου – Πήραν στο λαιμό τους και παιδάκια! (Photos)

16.09.2017 14:14
Kολυμπούν στα μολυσμένα νερά του Αλίμου – Πήραν στο λαιμό τους και παιδάκια! (Photos) - Media

 

Μικροί και μεγάλοι αψήφησαν τις απαγορευτικές πινακίδες και τις κορδέλες που έχει τοποθετήσει ο δήμος Αλίμου στις παραλίες και μπήκαν στη θάλασσα για να δροσιστούν.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ακόμη και ανήλικα κολυμπούσαν σήμερα στην παραλία του Αλίμου.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε το χωροφύλακα στις παραλίες» είπε στο NOTIA.GR ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. «Ξηλώνουν τις απαγορευτικές κορδέλες και ξαναβάζουμε καινούριες…».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την κολύμβηση από την ακτή κοντά στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας, στα «Βοτσαλάκια» καθώς και σε όλες τις ακτές των Δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Στη Σαλαμίνα η κολύμβηση απαγορεύεται από τον όρμο Λιμνιώνα, μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Καθηγητής τοξικολογίας: Κίνδυνος και για όσους περπατούν στις παραλίες με τη ρύπανση

O καθηγητής τοξικολογίας Δημήτρης Κουρέτας, προειδοποίησε ότι δεν κινδυνεύουν από τη ρύπανση μόνο όσοι κολυμπήσουν, αλλά ακόμη και όσοι περπατήσουν στις συγκεκριμένες ακτές.

«Ενας άνθρωπος με δερματίτιδα, αναπνευστικό πρόβλημα ή κάποια άλλη ευαισθησία, αν μείνει για ώρα εκεί και υπάρχει εξάτμιση της ρύπανσης, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κάλεσε δε τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε μετρήσεις σχετικά με την μόλυνση, προκειμένου να υπολογιστεί η έκθεση των ανθρώπων στους ρύπους. 

Προειδοποίησε μάλιστα ότι έγκυες γυναίκες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες δεν θα πρέπει να πλησιάσουν καν στα σημεία όπου παρατηρείται ρύπανση, καθώς η εξάτμιση των ρύπων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. 

Ερωτηθείς τέλος να τοποθετηθεί για την ολιγωρία που παρατηρήθηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, απάντησε πως οι κρατικοί μηχανισμοί δεν είναι σε επίπεδο να διαχειριστούν τόσο σημαντικά προβλήματα. 

Πηγή φωτογραφιών: notia

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28