search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:58
MENU CLOSE

WWF: Γιατί αποθαρρύνουμε όσους θέλουν να καθαρίσουν τις μολυσμένες παραλίες

16.09.2017 14:45
WWF:  Γιατί αποθαρρύνουμε όσους θέλουν να καθαρίσουν τις μολυσμένες παραλίες - Media

 

Η οικολογική οργάνωση WWF Ελλάδος παρότι έχει λάβει εκατοντάδες αιτήματα από εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των μολυσμένων παραλιών του Σαρωνικού, τους αποθαρρύνει από το να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.

Η WWF ξεκαθαρίζει ότι μόνος αρμόδιος φορέα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης είναι το Λιμενικό Σώμα, σχετικά με τον κεντρικό συντονισμό ομάδων εθελοντών, κατεύθυνσή, ώστε κάθε επιχείρηση καθαρισμού να έχει αποτέλεσμα. Μάλιστα, η οργάνωση έχει στείλει και σχετική επιστολή στο Λιμενικό, όπου ξεκαθαρίζει ότι είναι στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία.

«Εάν δεν έχει διασφαλιστεί η απομάκρυνση του πετρελαίου από τον θαλάσσιο χώρο, δεν έχει κανένα νόημα ο καθαρισμός των παρακείμενων παραλιών, καθώς σε μερικές ώρες η ακτή θα είναι πάλι στην ίδια κατάσταση» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η οργάνωση προειδοποιεί ότι όσοι δεν φέρουν ειδικό ατομικό εξοπλισμό και δεν διαθέτουν βασικές γνώσεις αυτοπροστασίας, διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο σε περίπτωση που θελήσουν μόνοι τους να αφαιρέσουν τα απόβλητα από τις παραλίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:57